Volodimir Zelenski vrea să meargă în Turcia, pentru a insista ca Rusia să menţină Acordul cerealelor

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, urmează să se deplaseze vineri în oraşul turc Istanbul, pentru o întâlnire cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, în cadrul eforturilor de a convinge Rusia să prelungească Acordul cerearelor.

260 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski vrea să meargă în Turcia, pentru a insista ca Rusia să menţină Acordul cerealelor

Volodimir Zelenski vrea să meargă în Turcia, pentru a insista ca Rusia să menţină Acordul cerealelor

Potrivit unor oficiali turci citaţi de publicaţiile Sabah şi Le Monde, Volodimir Zelenski îi va cere lui Recep Erdogan să intervină pentru a-l convinge pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, să accepte prelungirea Acordului privind transportul cerealelor pe Marea Neagră.

Administraţia de la Moscova a semnalat în mai multe rânduri că nu are "niciun motiv" să accepte prelungirea Acordului cerealelor, semnat cu Ucraina prin intermediul Naţiunilor Unite şi Turciei. Moscova este nemulţumită că nu sunt aplicate clauzele privind facilitarea exporturilor de cereale şi fertilizatori din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici