Voronin: Nu vrem să deschidem noi consulate în România

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat că în ţara sa nu vor fi deschise două noi consulate române în viitorul apropiat, relatează BASA-press.

1 afișare
Imaginea articolului Voronin: Nu vrem să deschidem noi consulate în România

Voronin: Nu vrem să deschidem noi consulate în România

Voronin a sugerat că oficialii de la Chişinău ar accepta propunerea Bucureştiului de a deschide două consulate la Cahul şi Bălţi doar dacă ar exista un interes reciproc, precizează sursa citată. "Nu avem interesul de a deschide consulate în România", a subliniat şeful statului moldovean. "Interesul nostru este să obţinem accesul cetăţenilor noştri în România", a adăugat el.

La 16 ianuarie 2007, preşedintele Vladimir Voronin a ajuns la o înţelegere preşedintele Băsescu, privind deschiderea unor birouri consulare temporare la Cahul şi Bălţi. Bucureştiul a făcut această propunere deoarece misiunea diplomatică română de la Chişinău nu făcea faţă fluxului mare de cereri pentru obţinerea vizelor.

Ulterior, după o serie de replici dure între Chişinău şi Bucureşti, Ministerul de Externe şi al Integrării Europene din Republica Moldova a anunţat că deschiderea birourilor consulare nu mai este considerată actuală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici