Voronin: Valeriu Boboc a fost aruncat de la etaj, din sediul Parlamentului

Valeriu Boboc, tânărul de 23 de ani care a murit în urma violenţelor din aprilie 2009, a fost lovit şi aruncat de la geamul Parlamentului, unde a fost găsit mort în noaptea de 7 spre 8 aprilie, a declarat luni seara fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin, la Pro TV Chişinău.

182 afișări
Imaginea articolului Voronin: Valeriu Boboc a fost aruncat de la etaj, din sediul Parlamentului

Voronin: Valeriu Boboc a fost aruncat de la etaj, din sediul Parlamentului (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Asftel, potrivit declaraţiilor făcute de Vladimir Voronin la emisiunea "În Profunzime", Valeriu Boboc a fost aruncat de la geamul patru al Parlamentului, unde a fost găsit de forţele de ordine. Aceasta este informaţia pe care fostul preşedinte susţine că a primit-o de la Ministerul de Interne, relatează Pro TV Chişinău.

"Am informaţii că a fost lovit şi aruncat de la etajul trei sau patru peste geam şi găsit sub peretele Parlamentului. Aşa m-au informat organele care au început a controla clădirile statului atunci, noaptea târziu", a spus Voronin la emisiune, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Întrebat cine anume l-a informat despre găsirea unui cadavru sub peretele Parlamentului, Vladimir Voronin a răspuns: "Cine? (Fostul ministru de Interne Gheorghe) Papuc sau cine-o mai semnat acolo".

Declaraţia lui Vladimir Voronin este inedită pentru că, până în prezent, structurile de forţă au vehiculat ideea că Valeriu Boboc a fost găsit mort în regiunea Arcului de Triumf din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi nu sub peretele Parlamentului, aşa cum a declarat, luni seară, fostul preşedinte.

Anterior, experţii internaţionali au precizat că Valeriu Boboc a decedat în urma loviturilor puternice. Valeriu Boboc a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi un copil de doi ani. În noiembrie 2009, familia sa a primit un apartament în Chişinău din partea premierului Vlad Filat.

Potrivit Pro TV Chişinău, Voronin continuă să afirme că la 7 aprilie a fost o lovitură de stat şi spune că pentru prima dată aude că în noaptea aceea s-au tras focuri de armă. Referitor la acea dată, liderul Partidului Comuniştilor (PCRM) afirmă că agenţii serviciului de pază şi protecţie au apărat cu arma în mână biroul său, care astfel a rămas neatins de protestatari.

Fostul preşedinte spune că are multe întrebări referitor la cele petrecute în aprilie 2009 pe care susţine că le va prezenta marţi comisiei parlamentare pentru elucidarea evenimentelor.

Liderul PCRM a afirmat că marţi, la ora 14.00, va fi audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind elucidarea evenimentelor din 7 aprilie şi că în cadrul audierilor va pune întrebarea "De ce primul cabinet din Parlament care a ars a fost contabilitatea?", transmite portalul Moldova Azi.

Referitor la dispariţia declaraţiei de independenţă a Republicii Moldova, el a spus că documentul era păstrat în seifurile, amplasate în unul dintre birourile din clădirea Preşedinţiei. Potrivit declaraţiilor sale, seiful avea grad sporit de protecţie.

În legătură cu o posibilă demisie a sa din funcţia de preşedinte al partidului, Voronin a spus că deocamdată nu poate preciza cine va fi succesorul, dând de înţeles că nu doreşte să părăsească această funcţie. În general, referindu-se la funcţii în partid, Voronin a spus că acestea se discută la şedinţe oficiale, plenare şi congrese, nu pe culoare şi coridoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici