Vulcanul Etna erupe din nou, pentru a şasea oară în 2012 - VIDEO

Cel mai înalt vulcan activ din Europa, Etna, a erupt lavă şi cenuşă pentru a şasea oară în acest an şi pentru a 24-a oară de la începutul seriei de erupţii, în ianuarie 2011.

1356 afișări
Imaginea articolului Vulcanul Etna erupe din nou, pentru a şasea oară în 2012 - VIDEO

Vulcanul Etna erupe din nou, pentru a şasea oară în 2012 - VIDEO

Pentru moment autorităţile nu eu emis nicio avertizare, iar aeroportul internaţional Catania a rămas deschis.

Erupţia vulcanului Etna, care ajunge la aproximativ trei kilometri, a fost cauzată de placa tectonică africană care a alunecat sub placa eurasiatică. Aceasta din urmă se topeşte pe măsură ce alunecă în jos, iar magma fierbinte este forţată să iasă la suprafaţă, relatează Sky News.

Cea mai puternică erupţie a vulcanului Etna datează din 1669, când vârful muntelui a fost distrus şi lava a curs în Marea Mediterană.

Viitoarea erupţie este greu de anticipat, dar nu este nicio şansă ca vulcanul să rămână liniştit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici