Vulcanul Soputan din Indonezia a erupt

Soputan, unul dintre vulcanii cei mai activi din Indonezia, a intrat duminică în erupţie, proiectând un nor de cenuşă şi fum la 5.000 de metri altitudine, fără a provoca victime, a declarat un om de ştiinţă care se ocupă de observarea acestuia.

227 afișări
Imaginea articolului Vulcanul Soputan din Indonezia a erupt

Vulcanul Soputan din Indonezia a erupt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Situat în provincia Nord Sulawesi, vulcanul de 1.783 de metri înălţime a început să erupă cenuşă şi fum în cursul dimineţii, aceasta fiind prima sa erupţie din 2008.

Înconjurat de păduri, Soputan se află la distanţă de opt kilometri de primul sat şi, "pentru moment, este o distanţă sigură pentru locuitori", a declarat omul de ştiinţă Iing Kusnadi, adăugând că activitatea vulcanului continuă să fie supravegheată.

Erupţia din 2008 nu a provocat victime.

Arhipelagul indonezian, situat pe Cercul de Foc al Pacificului, numără 129 de vulcani în activitate, dintre care 21 numai pe insula Java.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici