WSJ: SUA şi China ar putea ajunge la un acord comercial în jurul datei de 27 martie

Preşedintele american Donald Trump şi cel chinez Xi Jinping ar putea ajunge la un acord oficial la un summit din jurul datei de 27 martie, dat fiind progresele înregistrate în discuţiile dintre cele două ţări, a informat duminică The Wall Street Journal.

226 afișări
Imaginea articolului WSJ: SUA şi China ar putea ajunge la un acord comercial în jurul datei de 27 martie

WSJ: SUA şi China ar putea ajunge la un acord comercial în jurul datei de 27 martie

Cele două naţiuni şi-au impus reciproc taxe vamale de miliarde de dolari pentru importuri, tulburând pieţele financiare, perturbând lanţurile de aprovizionare din industria prelucrătoare şi scăzând exporturile fermelor din SUA.

China ar putea reduce tarifele pentru mărfurile produse în SUA, inclusiv produse agricole, substanţe chimice şi autovrhicule, în schimbul ridicării sancţiunilor Washingtonului, a anunţat publicaţia, citând oameni informaţi de ambele părţi.

Sursele ziarului au avertizat că obstacolele rămân şi fiecare parte se confruntă cu o posibilă rezistenţă acasă, potrivit cărora condiţiile sunt prea favorabili pentru cealaltă parte.

Ca parte a înţelegerii, ar putea fi vorba despre o achiziţie de gaz natural de 18 miliarde de dolari de la Cheniere Energy Inc, din Houston, potrivit raportului.

Statele Unite lucrează pentru a încheia un acord comercial detaliat cu China, care va include angajamente structurale specifice, a declarat joi secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, pentru postul CNBC.

Săptămâna trecută, Trump a afirmat că SUA ar putea renunţa la o înţelegere comercială cu China, dacă nu va fi suficient de bună, chiar dacă consilierii săi economici au făcut progrese "fantastice" către un acord pentru a pune capăt disputei cu Beijingul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici