Yasuo Fukuda, învestit oficial în funcţia de premier al Japoniei

Conservatorul moderat Yasuo Fukuda, în vârstă de 71 de ani, a fost învestit oficial, marţi, în funcţia de premier al Japoniei de către Parlamentul nipon, în pofida respingerii nominalizării lui de către Senat, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Yasuo Fukuda, învestit oficial în funcţia de premier al Japoniei

Yasuo Fukuda, învestit oficial în funcţia de premier al Japoniei

Fukuda devine astfel cel de-al 91-lea premier al Japoniei şi cel mai în vârstă şef al Guvernului numit în funcţie începând cu anul 1991. El îl va înlocui pe cel mai tânăr premier nipon din ultimii 50 de ani.

Camera Deputaţilor a aprobat, cu 338 de voturi favorabile şi 117 împotrivă, nominalizarea lui Yasuo Fukuda în fruntea Guvernului de la Tokyo, în timp ce Senatul, controlat de opoziţie, a respins nominalizarea acestuia. În Japonia, votul deputaţilor se poate impune în ultimă instanţă în faţa votului senatorilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici