Zbor cu peripeţii. Frica de înălţime i-ar fi putut fi fatală unui bătrân, care s-a aruncat din greşeală dintr-un avion aflat în aer

  • Un francez în vârstă de 64 de ani s-a propulsat din greşeală dintr-un avion aflat în aer
  • Acesta a apăsat un buton greşit din cauza panicii care l-a cuprins în timpul zborului
  • A aterizat pe un câmp, de unde a fost transportat la spital
2852 afișări
Imaginea articolului Zbor cu peripeţii. Frica de înălţime i-ar fi putut fi fatală unui bătrân, care s-a aruncat din greşeală dintr-un avion aflat în aer

Sursa: Bureau of Enquiry and Analysis for Civil Aviation Safety

Bărbatul a fost „victima” unei surprize puse la cale de angajaţii săi, care i-au oferit cadou un zbor cu avionul de luptă Dassault Rafale B. Aceştia nu aveau cum să ştie, însă, despe teama lui de a se afla la înălţime.
 
Ajuns la baza aeriană Saint-Dizier din nord-estul Franţei, bărbatul a fost pus în faţa surprizei fără vreun avertisment prealabil. Automat, a deveni extrem de neliniştit, agitaţie pe fondul căreia s-a produs incidentul relatat de CNN. Ceasul pe care îl purta în acea zi a indicat faptul că „inima sa era în tahicardie completă” încă dinainte să decoleze, înregistrând între 136 şi 142 de bătăi pe minut.
 
Aeronava Dassault Rafale B este folosită de forţele aeriene franceze şi are o viteză maximă de aproape 1.400 de kilometri pe oră. Aflaţi la aproximativ 700 de metri deasupra solului, pasagerul a căutat în grabă un obiect de care să se ţină. A nimerit chiar butonul de evecuare, care a pus capăt călătoriei mai devreme decât se aştepta. Bărbatul a fost propulsat în aer, neavând bine fixată nici casca de siguranţă.
 
Din fericire, acesta nu a suferit răni grave în urma aterizării pe un câmp din apropierea graniţei cu Germania. A fost transportat la spital pentru îngrijiri minore.
 
Anchetatorii au ajuns la concluzia că eroarea a fost cauzată de un reflex involuntar, determinat de stres şi de mişcarea bruscă a avionului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici