Zece români, puşi sub acuzare pentru proxenetism la Rouen

Zece români bănuiţi că au format o reţea de prostituţie care exploata, la Rouen şi Caen, în nord-vestul Franţei, tinere din România şi Bulgaria, au fost puşi sub urmărire pentru "proxenetism în circumstanţe agravante" şi plasaţi în detenţie, a anunţat, vineri, Parchetul din Rouen.

150 afișări
Imaginea articolului Zece români, puşi sub acuzare pentru proxenetism la Rouen

Zece români, puşi sub acuzare pentru proxenetism la Rouen

Proprietarul unui hotel din Rouen, reţinut marţi, împreună cu cei zece români, a fost pus sub urmărire şi eliberat sub control judiciar, iar 26 de prostituate reţinute au fost eliberate.

Poliţia afirmă că ancheta a început în cursul verii anului 2007, după apariţia pe bulevardele din Rouen a numeroase tinere românce şi bulgare. După câteva luni, un fenomen similar a fost observat şi la Caen.

În cursul anchetei, poliţia a identificat transferuri de fonduri către România în valoare de 180.000 de euro.

Anchetatorii afirmă că reţeaua era formată din circa 50 de tinere, dintre care unele au suferit abuzuri şi au ezitat mult timp înainte de a depune mărturie. În baza declaraţiilor lor, doi dintre suspecţi au fost puşi sub acuzare şi pentru viol şi violenţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici