Zeci de imigranţi, în greva foamei la un centru din Cehia din cauza extinderii duratei de şedere

Zeci de imigranţi au lansat o grevă a foamei marţi într-unul din centrele de detenţie din Republica Cehă, pentru a protesta faţă de extinderea duratei şederii lor, potrivit unor voluntari care au vizitat locaţia, relatează Reuters în pagina online.

290 afișări
Imaginea articolului Zeci de imigranţi, în greva foamei la un centru din Cehia din cauza extinderii duratei de şedere

Zeci de imigranţi, în greva foamei la un centru din Cehia din cauza extinderii duratei de şedere (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

Greva are loc la un nou centru deschis în comuna Drahonice, la aproximativ 90 de kilometri vest de capitala Praga.

"Dimineaţa erau 44 de oameni care au lansat greva foamei, ulterior în cursul după-amiezii, erau peste 60", a declarat pentru Reuters, prin telefon, voluntarul Petra Damms. "Nu din cauza condiţiilor oferite fac ei grevă, este vorba despre extinderea duratei şederii lor, ei nu ştiu de ce se întâmplă acest lucru", a spus ea.

Damms a declarat că tensiunile au crescut după ce 40 de oameni au fost transportaţi din Drahonice la ora locală 03.00 (04.00, ora României), alimentând teama deţinuţilor de deportare.

Majoritatea celor 144 de persoane care se află la centrul de detenţie din Drahonice au fost aduse de la un alt centru din satul Bela-Jezova, care a fost criticat dur din cauza condiţiilor oferite.

Detenţiiile din Cehia, care de obicei durează până la 90 de zile, se aplică unui număr mare de imigranţi care nu solicită azil în ţară. Un total de 7.201 persoane au fost identificate ca fiind în această situaţie în primele nouă luni ale anului, iar multe dintre ele îşi continuă călătoria spre Germania după ce sunt eliberate.

Republica Cehă a evitat migraţia pe scară largă pe teritoriul ei, în contextul în care sute de mii de oameni, care fug din calea sărăciei şi a războiului din Orientul Mijlociu prin Balcani către Germania, urmează un traseu mai lejer prin statul-vecin Austria. Cehia a votat în septembrie împotriva cotelor de distribuire a imigranţilor pe teritoriul Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici