Zeci de metri de tuneluri pentru calea ferată au fost săpaţi în direcţia greşită, în Israel

Căile Ferate Israeliene au săpat în direcţia greşită, pe o distanţă de zeci de metri, două tuneluri prin care va trece o linie de mare viteză ce va asigura legătura între Tel Aviv şi Ierusalim, a anunţat miercuri cotidianul Haaretz.

537 afișări
Imaginea articolului Zeci de metri de tuneluri pentru calea ferată au fost săpaţi în direcţia greşită, în Israel

Zeci de metri de tuneluri pentru calea ferată au fost săpaţi în direcţia greşită, în Israel (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Eroarea a fost cauzată de o programare greşită a maşinii folosite pentru săpat tuneluri, care a deviat de la unghiul prevăzut în planul de lucrări. Responsabilii proiectului au ordonat întreruperea lucrărilor pe şantier până la corectarea erorii, a adăugat publicaţia.

Proiectul lansat în 2001 ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2017. În prezent, legătura feroviară între oraşele Ierusalim şi Tel Aviv este asigurată de o linie veche. Traseul durează o oră şi jumătate.

După finalizarea noii linii, care va avea o porţiune de 15 kilometri de tuneluri pe o distanţă totală de 55 de kilometri, călătorii vor ajunge la destinaţie în 28 de minute.

Unele trenuri se vor opri într-o staţie de pe aeroportul Ben Gurion.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici