Zeci de mii de persoane au protestat la Roma împotriva anti-vacciniştilor şi fasciştilor. Ei cer guvernului dizolvarea grupurilor impicate în violenţele de weekendul trecut

Cele mai mari sindicate muncitoare din Italia s-au adunat sâmbătă la Roma şi au cerut guvernului să dizolve grupurile neofasciste implicate în protestele violente din weekend-ul trecut împotriva certificatului verde.

25730 afișări
Imaginea articolului Zeci de mii de persoane au protestat la Roma împotriva anti-vacciniştilor şi fasciştilor. Ei cer guvernului dizolvarea grupurilor impicate în violenţele de weekendul trecut

Foto: Caputura/ Twitter ANPI Scuola - Brescia

Săptămâna trecută, poliţia a arestat 12 persoane, inclusiv lideri ai grupului de extremă dreapta Forza Nuova, după ce mii de persoane au ieşit în stradă pentru a se opune certificatelor verzi obligatorii pentru toţi lucrătorii, relatează Reuters.

Unele grupuri au atacat liniile de poliţie pentru a ajunge la biroul primului ministru, în timp ce altele au devastatsediul celui mai mare sindicat italian, CGIL.

Mulţi dintre cei care au participat la mitingul de azi au fluturat steagul roşu al CGIL.

Principalele sindicate italiene CGIL, CISL şi UIL au solicitat guvernului să dizolve grupurile neo-fasciste şi neonaziste la mitingul al cărui slogan a fost „Nu fascismului şi violenţei, da muncii, siguranţei şi drepturilor”.

"Cerem acte concrete, nu doar vorbărie. Este timpul ca statul să-şi demonstreze puterea democratică în aplicarea legilor şi a constituţiei", a declarat secretarul general al CGIL, Maurizio Landini.

"O ţară care îşi pierde memoria nu poate avea un viitor", a adăugat el.

Organizatorii au estimat că între 50.000 şi 60.000 de persoane au participat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici