Liderii protestelor anti-vaccinare au fost arestaţi în Italia. Proteste violente la Roma împotriva certificatului verde

  • Poliţia italiană a declarat duminică că a arestat 12 persoane, inclusiv liderii partidului de extremă dreaptă Forza Nuova, după violenţele de la Roma.
  • Sămbătă au avut loc proteste în Capitală faţă de „certificatul verde” COVID-19 care va fi obligatoriu pentru toţi angajaţii atât din sectorul public cât şi cel privat.
  • Poliţia a declarat într-un comunicat că 38 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul ciocnirilor cu grupările de anti vaxxeri de la Roma.
8999 afișări
Imaginea articolului Liderii protestelor anti-vaccinare au fost arestaţi în Italia. Proteste violente la Roma împotriva certificatului verde

Liderii protestelor anti-vaccinare au fost arestaţi în Italia. Proteste violente la Roma împotriva certificatului verde

Mii de oameni au ieşit sâmbătă pe străzile capitalei italiene pentru a se opune vaccinării şi introducerii certificatului. Protestele au devenit violente după ce o parte din manifestanţi au forţat cordoanele de poliţie din faţa biroului primului-ministru Mario Draghi. Un alt grup a a pătruns în sediul principalului sindicat CGIL din Italia.

"A fost un atac al unei grupări fasciste şi este inacceptabil", a declarat duminică şeful CGIL, Maurizio Landini.

Peste noapte, zeci de protestatari au încercat, de asemenea, să pătrundă în unitatea de primiri urgenţe de la spitalul Policlinico Umberto I din Roma, forţând medicii să se baricadeze în interior.

Certificat verde COVID atestă că deţinătorul a fost vaccinat, a fost testat negativ, fie a trecut prin boală/

Peste 80% din totalul italienilor cu vârsta peste 12 ani au fost complet vaccinaţi.

Orice angajat care nu prezintă un certificat verde COVID-19 din 15 octombrie va fi suspendat fără plată, dar nu poate fi concediat.

Emanuele Fiano, parlamentar al Partidului Democrat de centru-stânga, a declarat că partidul său va prezenta luni o moţiune parlamentară pentru scoaterea în afara legii a  grupurilor precum Forza Nuova care susţin ideologii neofasciste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici