Zeci de morţi şi răniţi, într-o revoltă izbcnită într-un penitenciar din Mexic

Douăzeci şi unu de deţinuţi au murit şi alţi douăzeci au fost răniţi, luni, într-o revoltă dintr-o închisoare din Mexic.

19 afișări
Imaginea articolului Zeci de morţi şi răniţi, într-o revoltă izbcnită într-un penitenciar din Mexic

Zeci de morţi şi răniţi, într-o revoltă izbcnită într-un penitenciar din Mexic

Victimele ar fi murit carbonizate, potrivit unor informaţii apărute în presă, neconfirmate de autorităţi.

Revolta a izbucnit în zorii zilei, într-una din camerele penitenciarului Reynosa din statul mexican Tamaulipas, dintr-un motiv încă nedeterminat. În închisoare sunt aproximativ 2.000 de deţinuţi.

Un reprezentant al procurorului general al statului a anunţat, luni dimineaţă, că revolta era sub control şi că serviciile de intervenţie vor pătrunde în sediu.

"Erau acolo înăuntru oameni înarmaţi. Au până şi grenade", au spus poliţiştii.

"Nu ştim motivele confruntării dintre deţinuţi, care au dat foc unei clădiri în care se aflau alţi prizonieri", a declarat diretorul închisorii, Apolonio Villarreal Soto.

Alarma de incendiu, care a cuprins câteva ateliere ale închisorii, a fost dată în jurul orei 3.30, potrivit presei. Armata şi poliţia federală au înconjurat imediat închisoarea.

Mai multe revolte au avut loc în ultimele săptămâni în Mexic, unde penitanciarele sunt suprapopulate şi reglările de conturi dintre bandele rivale de deţinuţi sunt curente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici