Zeci de oameni au fost ucişi în urma unor confruntări la graniţa dintre Sudanul de Sud şi Sudan

  • Zeci de oameni, mulţi dintre ei civili, au fost ucişi în violenţele din weekend într-o zonă de la graniţa Sudanului de Sud cu Sudanul.
  • Sute de persoane s-au refugiat într-un complex al forţelor de menţinere a păcii ale ONU, a declarat, luni, un oficial din regiunea Abyei, unde au fost confruntările.
213 afișări
Imaginea articolului Zeci de oameni au fost ucişi în urma unor confruntări la graniţa dintre Sudanul de Sud şi Sudan

Confruntări frecvente au avut loc în ultimul timp în regiunea Abyei între facţiuni rivale ale grupului etnic Dinka, relatează Reuters.

Abyei este o zonă bogată în petrol care este administrată în comun de Sudanul de Sud şi Sudan.

Un oficial al regiunii Abyei, Bulis Koch, a declarat: "În atacurile care au avut loc pe 2 şi 3 februarie, mai multe pieţe au fost incendiate şi 19 civili au fost ucişi, iar alţi 18 au fost răniţi. Alte 18 persoane au fost ucise în atacuri duminică. Printre cei ucişi se numără trei copii şi un membru al personalului local care lucra pentru Médecins Sans Frontières”.

Potrivit sursei citate, sute de persoane s-au refugiat la Forţa interimară de securitate a Naţiunilor Unite pentru Abyei (UNISFA), forţa de menţinere a păcii.

La sfârşitul lunii ianuarie, cel puţin 54 de persoane, inclusiv femei, copii şi doi membri ai forţelor de menţinere a păcii ale ONU, au fost ucişi în atacuri în aceeaşi zonă.

UNISFA a informat că peste 2.000 de persoane se adăpostesc în prezent în bazele sale din cauza luptelor din ianuarie şi de la sfârşitul săptămânii trecute.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici