Zeci de persoane, reţinute la Moscova în timpul unei manifestaţii - FOTO

Zeci de activişti pentru drepturile omului care s-au adunat marţi seara la Moscova pentru a comemora aniversarea morţii unui avocat şi a unei ziariste au fost reţinute de poliţie.

140 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane, reţinute la Moscova în timpul unei manifestaţii - FOTO

Zeci de persoane, reţinute la Moscova în timpul unei manifestaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii s-au adunat într-o piaţă din centrul oraşului unde au arborat portrete ale avocatului Stanislav Markelov şi jurnalistei Anastasia Baburova, ucişi prin împuşcare la 19 ianuarie 2009 în plină zi, în centrul capitalei ruse.

După ce s-au deplasat într-o altă piaţă a oraşului, au fost arestaţi cu brutalitate de poliţie care i-a acuzat că au organizat o manifestaţie ilegală.

Potrivit poliţiei, citată de agenţia Interfax, 34 de persoane au fost reţinute în cursul acestei manifestaţii care a reunit aproximativ 200 de persoane.

Organizatorii obţinuseră de la municipalitate autorizaţia de a se aduna în diverse pieţe ale oraşului, dar nu şi să defileze.

Manifestanţii s-au deplasat pur şi simplu dintr-o piaţă în alta, a protestat unul dintre organizatori, Serghei Udalţov.

"Poliţia a afirmat că oamenii ar fi trebuit să se deplaseze în grupuri mici, de câte 30-40 de persoane" şi nu mai mult, a precizat el, apreciind că această exigenţă nu are fundament.

La rândul său, un membru al ONG-ului rusesc Memorial, citat de Interfax, a acuzat poliţia că i-a provocat pe manifestanţi reţinându-i pe unii dintre ei în momentul când se aflau într-o piaţă şi nu defilau.

Două persoane suspectate de asasinarea avocatului şi a ziaristei au fost arestate anul trecut, iar una dintre ele şi-a recunoscut faptele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici