Zeci de poliţişti dintr-un stat american demisionează din cauza obligaţiei de vaccinare anti-Covid

Zeci de poliţişti din statul american Massachusetts şi-au depus cererile de demisie după ce guvernatorul a impus obligaţia de vaccinare, transmite un sindicat care reprezintă aproximativ 1.800 de ofiţeri.

2090 afișări
Imaginea articolului Zeci de poliţişti dintr-un stat american demisionează din cauza obligaţiei de vaccinare anti-Covid

Sursa foto: profimedia

Decizia guvernatorului Charlie Baker se aplică tuturor angajaţilor departamentali, inclusiv poliţişti sau oficiali de stat. Hotărârea, care intră în vigoare pe 17 octombrie, prevede ca angajaţii să facă dovada vaccinării. Cei care nu respectă regula „sunt sancţionaţi disciplinar” şi concediaţi.

Săptămâna trecută, instanţa a respins cererea sindicatului de a interzice obligaţia. Un avocat din partea asociaţiei poliţiştilor spune că 20% dintre ei nu sunt vaccinaţi, relatează CBS NEWS.

„Până în acest moment, zeci de poliţişti şi-au depus deja demisiile, iar unii plănuiesc să meargă în alte departamente, care oferă alternative rezonabile, cum ar fi purtarea măştilor şi testare regulată”, spune Michael Cherven, preşedintele Asociaţiei Poliţiştilor Federali din Massachusetts.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici