Zelenski acuză Rusia de terorism energetic. Preşedintele ucrainean continuă seria discursurilor motivaţionale

  • Preşedintele Ucrainei, Voldomir Zelenski, a condamnat distrugerea instalaţiilor energetice de către Rusia
  • Zelenski susţine că populaţia ucraineană nu ar trebui să sufere de pe urma ambiţiilor expansioniste ale ruşilor, pe care-i cataloghează drept terorişti energetici
  • Prin discursurile sale zilnice, preşedintele ucrainean încearcă să ridice moralul cetăţenilor şi soldaţilor
285 afișări
Imaginea articolului Zelenski acuză Rusia de terorism energetic. Preşedintele ucrainean continuă seria discursurilor motivaţionale

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, acuză Kremlinul că recurge la „terorism energetic”, deoarece trupele ruse obţin puţine câştiguri pe câmpul de luptă şi vizează mai mult ţintele civile.

După ce a suferit o serie de înfrângeri dureroase pe câmpul de luptă, Rusia a intensificat atacurile în ultimele săptămâni asupra infrastructurii energetice din oraşele aflate departe de linia frontului.

Doar în ultima lună, o treime din centralele electrice ale ţării au fost distruse. Drept urmare, guvernul ucrainean a fost forţat să îndemne populaţia să încerce să folosească resursele disponibile cu moderaţie.

„În această seară, aproximativ 4,5 milioane de consumatori au fost temporar deconectaţi de la consumul de energie. Faptul că Rusia recurge la terorismul energetic arată slăbiciunea inamicului nostru. Nu pot învinge Ucraina pe câmpul de luptă, aşa că încearcă să ne distrugă poporul în acest fel”, a declarat preşedintele Zelenski în discursul său de joi spre vineri noaptea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici