Zelenski cere negocieri de pace cu Rusia: "A sosit timpul pentru o întâlnire, este timpul să vorbim"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut sâmbătă negocieri de pace cuprinzătoare cu Moscova, afirmând că, în caz contrar, Rusia ar avea nevoie de generaţii pentru a recupera pierderile suferite în timpul războiului.

5751 afișări
Imaginea articolului Zelenski cere negocieri de pace cu Rusia: "A sosit timpul pentru o întâlnire, este timpul să vorbim"

Zelenski a declarat că Ucraina a oferit întotdeauna soluţii pentru pace şi a dorit negocieri semnificative şi oneste privind pacea şi securitatea, fără întârziere.

"Vreau ca toată lumea să mă audă acum, în special la Moscova. A sosit timpul pentru o întâlnire, este timpul să vorbim", a spus el într-un discurs video difuzat în primele ore ale zilei de sâmbătă.

"A venit timpul să restabilim integritatea teritorială şi dreptatea pentru Ucraina. În caz contrar, pierderile Rusiei vor fi de aşa natură încât vă va lua câteva generaţii pentru a vă reveni" a adăugat preşedintele Ucrainei, potrivit Reuters.

Cele două părţi poartă discuţii de săptămâni întregi, dar nu există niciun semn de progres.

Zelenski a declarat că forţele ruseşti blochează în mod deliberat aprovizionarea cu provizii umanitare a oraşelor atacate. "Aceasta este o tactică deliberată ... Aceasta este o crimă de război şi vor răspunde pentru ea, 100%", a spus el.

Zelenski a declarat că nu există informaţii despre câte persoane au murit după ce un teatru din oraşul Mariupol, unde se adăposteau sute de oameni, a fost lovit miercuri. Mai mult de 130 de persoane au fost salvate până în prezent, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici