Bill Clinton şi George W. Bush au vizitat o biserică ucraineană în semn de susţinere

Foştii preşedinţi americani, Bill Clinton şi George W. Bush, au vizitat o biserică ucraineană în semn de susţinere, în timp ce ţara intră în cea de-a patra săptămână de luptă împotriva invaziei Rusiei.

623 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton şi George W. Bush au vizitat o biserică ucraineană în semn de susţinere

"America este solidară cu poporul ucrainean în timp ce luptă pentru libertatea şi viitorul lor", a postat Bush pe pagina sa de Instagram vineri, împreună cu un videoclip în care cei doi preşedinţi depun flori la Biserica Catolică Ucraineană Sfinţii Volodymyr şi Olha din Chicago, Illinois.

"Atacul Rusiei asupra Ucrainei constituie cea mai gravă criză de securitate de pe continentul european de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Mă alătur comunităţii internaţionale în condamnarea invaziei neprovocate şi nejustificate a lui Vladimir Putin în Ucraina", a declarat Bush într-o declaraţie la sfârşitul lunii februarie, potrivit Fox News.

"Guvernul şi poporul american trebuie să fie solidari cu Ucraina şi cu poporul ucrainean, care caută libertatea şi dreptul de a-şi alege propriul viitor. Nu putem tolera intimidarea autoritară şi pericolul pe care îl reprezintă Putin. Ucraina este prietenul nostru şi aliatul nostru democratic şi merită tot sprijinul nostru în această perioadă extrem de dificilă" a adăugat acesta.

"Sunt alături de preşedintele Biden, de aliaţii noştri şi de oamenii iubitori de libertate din întreaga lume în a condamna invadarea neprovocată şi nejustificată a Ucrainei de către Rusia. Lumea va trage Rusia la răspundere, atât din punct de vedere economic, cât şi politic, pentru încălcarea dreptului internaţional. Sunt alături de poporul Ucrainei şi mă rog pentru siguranţa lor" a transmis Bill Clinton la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici