Zelenski, despre atacurile asupra porturilor ucrainene: o agresiune asupra tuturor europenilor

  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că atacurile asupra porturilor ucrainene reprezintă o agresiune asupra tuturor europenilor.
  • De asemenea, el le-a cerut europenilor să nu impună restricţii privitoare la tranzitul cerealelor ucrainene.
188 afișări
Imaginea articolului Zelenski, despre atacurile asupra porturilor ucrainene: o agresiune asupra tuturor europenilor

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Declaraţiile au fost făcute prin mijloace video, în deschiderea dezbaterilor de la Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) care se desfăşoară la Bucureşti.

„24 februarie a schimbat totul, am reuşit toţi să dăm dovadă de solidaritate... Ucrainia este recunoscătoare ţărilor şi dumneavoastră personal pentru că ne-aţi ajutat... Facem front comun pentru libertatea noastră comună, pentru viitorul nostru comun”, a spus Zelenski la începutul discursului său.

Preşedintele ucrainean a vorbit şi despre bombardamentelle care vizează porturile ucrainene pe care le-a catalogat drept o agresiune faţă de toate ţările din Europa.

„Porturile ucrainene sunt bombardate în aproape fiecare noapte, trebuie să fim foarte atenţi la logistica noastră... Este o agresiune brutală nu doar împotriva noastră ci şi a întregii Europe”, a mai spus Zelenski.

Preşedintele Zelenski s-a referit şi la exporturile de cereale din Ucraina spunând că este împotriva limitării acestora deoarece ţara are nevoie de fonduri.

„Este vorba despre supravieţuire în faţa terorii ruseşti... Ucraina nu trebuie transformată într-o ţintă economică... noi sperăm că solidaritatea ne va uni în continuare”, a precizat Zelenski.

Summit-ul Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi Forumul de Afaceri I3M au loc în perioada 6-7 septembrie 2023, la Bucureşti. Iniţiativa celor Trei Mări (Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică) este o platformă politică flexibilă şi informală care reuneşte 12 state membre ale Uniunii Europene situate între cele trei mări menţionate - Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

La Forum participă şi parteneri strategici care susţin Iniţiativa celor Trei Mări: Comisia Europeană, Germania şi SUA, precum şi invitaţi speciali şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale relevante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici