ARME CHIMICE  Zelenski: "Rusia ne atacă cu fosfor alb"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia foloseşte bombe cu fosfor. Armele chimice sunt interzise conform legilor internaţionale.

18206 afișări
Imaginea articolului  Zelenski: "Rusia ne atacă cu fosfor alb"

Zelenski: "Rusia foloseşte bombe cu fosfor "

În ultimul său discurs transmis în format video, preşedintele ucrainean Zelenski susţine că Rusia a folosit bombe cu fosfor asupra Ucrainei. 

Zelenski nu a citat nicio dovadă în afirmaţiile sale, iar Sky News nu a verificat acuzaţia.

Recent, Rusia a fost avertizată împotriva utilizării armelor chimice în Ucraina de către Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, şi Joe Biden, preşedintele Statelor Unite. 

Conform publicaţiei The Independent, Ucraina susţine că muniţiile cu fosfor alb au fost desfăşurate de trupele ruse în oraşul Kramatorsk, din estul Ucrainei. 

Oleksiy Biloshytskiy, şeful Departamentului de poliţie de patrulare al Ucrainei,  a distribuit un videoclip în care arăta cum un material ardea puternic când era atins cu o cazma. Filmările nu au fost verificate.

„O altă utilizare a armelor cu fosfor în Kramatorsk”, a declarat el. 

Există temeri tot mai mari că Vladimir Putin ia în considerare să se îndrepte către războiul chimic, pe măsură ce trupele ruse sunt în impas din cauza unor problemele logistice şi mai ales, datorită rezistenţei acerbă a Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici