Zi decisivă pentru Boris Johnson. 66% consideră acum că premierul britanic ar trebui să demisioneze

  • Premierul britanic Boris Johnson este acuzat că şi-a încălcat propriile reguli impuse în pandemie.
  • Opozanţii spun că ar trebui să demisioneze din cauza petrecerii din Downing Street.
  • Un sondaj instantaneu realizat marţi de Savanta ComRes a arătat că 66% consideră acum că Johnson ar trebui să demisioneze.
10383 afișări
Imaginea articolului Zi decisivă pentru Boris Johnson. 66% consideră acum că premierul britanic ar trebui să demisioneze

Zi decisivă pentru premierul britanic Boris Johnson. 66% consideră acum că Johnson ar trebui să demisioneze

Premierul britanic Boris Johnson va trebui să lupte miercuri pentru a-şi apăra funcţia de premier după ce s-a aflat că la reşedinţa sa oficială a avut loc o petrecere în timpul primului lockdown.

Parlamentarii din opoziţie i-au cerut lui Johnson să demisioneze, iar unii din propriul său partid au spus că ar trebui să renunţe dacă se descoperă că a încălcat legile stricte pe care guvernul său le-a introdus pentru a preveni răspândirea virusului.

Supravieţuirea sa este în joc în acest moment", a declarat un deputat conservator de rang înalt, vorbind sub rezerva anonimatului din cauza sensibilităţii situaţiei, citează Reuters.

Se pare că Premierul şi partenera sa Carrie au organizat o petrecere în grădina din Downing Street, cu aproximativ 40 de angajaţi după ce secretarul său privat principal, Martin Reynolds, a trimis o invitaţie prin e-mail.

Purtătorul de cuvânt al lui Johnson a refuzat în repetate rânduri să comenteze detaliile raportului.

Când Johnson va răspunde la întrebările din parlament, miercuri, există o singură problemă la care instanţa va dori un răspuns: a fost sau nu la petrecerea cu băuturi?

Mai multe petreceri în timpul lockdown-ului?

De când au apărut detaliile adunării, Johnson a spus pur şi simplu că nu poate comenta până când un oficial guvernamental de rang înalt, Sue Gray, nu va încheia ancheta internă.

Dezvăluirea despre reuniunea de pe Downing Street urmează altor acuzaţii de încălcare a regulilor de către Johnson şi funcţionarii săi.

Gray analizează deja alte posibile adunări ilegale după ce a apărut o înregistrare video în care se vede cum personalul său râde şi glumeşte la o altă petrecere organizată în Downing Street în timpul lockdown-ului de Crăciun din 2020.

În decembrie, The Guardian a publicat o fotografie cu Johnson şi multe alte persoane care beau vin în grădina din Downing Street, despre care a spus că a fost făcută tot în mai 2020, în timpul lockdown-ului.

Johnson a declarat anterior în parlament că toate regulile impuse din cauza virusului COVID-19 au fost respectate şi că nu a existat nicio petrecere în Downing Street.

Un sondaj instantaneu realizat marţi de Savanta ComRes a arătat că 66% consideră acum că Johnson ar trebui să demisioneze, cu 12 puncte procentuale mai mult decât un sondaj realizat în decembrie după rapoartele privind petrecerile de Crăciun.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici