Zimbabwe susţine că epidemia de holeră este un genocid comis de Marea Britanie (Galerie Foto)

Ministrul Informaţiilor din Zimbabwe, Sikhanyiso Ndlovu, a declarat vineri că epidemia de holeră din ţară, care a provocat moartea a circa 800 de persoane, este "un genocid" comis de Marea Britanie.

139 afișări
Imaginea articolului Zimbabwe susţine că epidemia de holeră este un genocid comis de Marea Britanie (Galerie Foto)

Zimbabwe susţine că epidemia de holeră este un genocid comis de Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Epidemia de holeră din Zimbabwe este o forţă de război biologic şi chimic, un atac de tip genocid împotriva poporului din Zimbabwe din partea britanicilor", a declarat acesta într-o conferinţă de presă la Harare.

"Este un genocid asupra poporului nostru", a adăugat el.

Anterior, preşedintele Robert Mugabe anunţase sfârşitul epidemiei de holeră.

Guvernul său a revenit vineri asupra afirmaţiilor, precizând că declaraţiile şefului statului denotă "sarcasm".

Epidemia care a izbucnit în Zimbabwe la începutul lui august nu este încă "sub control", a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), estimând la 792 numărul morţilor, iar pe cel al cazurilor de holeră la 16.700.

 

 

GALERIE FOTO

Citeşte şi:

Epidemia de holeră din Zimbabwe, calificată drept urgenţă naţională

Peste 11.000 de cazuri de holeră înregistrate în Zimbabwe

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici