Zsolt Nemeth: Ţinutul Secuiesc este "o regiune unitară şi indivizibilă". Va veni o vreme când acest lucru va fi recunoscut

Ţinutul Secuiesc este o "regiune unitară şi indivizibilă", a declarat duminică un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului ungar de Externe, aflat într-o vizită în România, la Leordeni, relatează MTI.

1714 afișări
Imaginea articolului Zsolt Nemeth: Ţinutul Secuiesc este "o regiune unitară şi indivizibilă". Va veni o vreme când acest lucru va fi recunoscut

Ţinutul Secuiesc este "o regiune unitară şi indivizibilă", a declarat Zsolt Nemeth, la Leordeni (Imagine: Mihaly Laszlo/Mediafax Foto)

"Poate că noul plan de reorganizare administrativă nu ia în calcul acest lucru, însă Ţinutul Secuiesc este o regiune unitară şi indivizibilă. Va veni o vreme când acest lucru va fi recunoscut prin trasarea liniilor de reorganizare administrativă", a declarat Zsolt Nemeth, secretar de stat în cadrul Ministerului ungar de Externe, într-un discurs susţinut la inaugurarea unei porţi care marchează intrarea în Ţinutul Secuiesc.

Potrivit MTI, manifestanţi din cadrul a peste 100 de comunităţi din Transilvania au protestat sâmbătă faţă de un plan de reorganizare administrativă a României.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici