Gândurile lui Cristoiu: Starea de alertă de acum este stare de urgenţă mascată. Guvernul va continua şmecheria de data trecută

  • Ion Cristoiu: La starea de urgenţă nu se va reveni nici măcar punctual deoarece presupune implicarea preşedintelui
  • Ion Cristoiu: Starea de alertă are toate instrumentele stării de urgenţă pentru a controla. La toate terasele au fost stoluri de controale
3726 afișări

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că Guvernul va prelungi după 17 iulie starea de alertă fără să mai informeze Parlamentul pentru a-l ajuta pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, în disputele cu social-democraţii care vor congres fizic, nu online, şi depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Cabinetului Orban.

Chiar dacă voalat sau direct unii reprezentanţi ai puterii au ameninţat cu revenirea la starea de urgenţă din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus, Ion Cristoiu nu crede că o astfel de măsură va mai fi posibilă.

„La starea de urgenţă nu se va reveni nici măcar punctual deoarece presupune implicarea preşedintelui şi sună groaznic din punct de vedere propagandistic. De fapt, suntem tot într-o stare de urgenţă, care e deosebirea? Controale se fac. La ora actuală vine un miliţian în metrou nu ai mască şi te reţine, cum s-a întâmplat acuma. Bun şi? Ce aduce în plus starea de urgenţă? Starea de alertă de acum este stare de urgenţă mascată pentru că ea limitează în continuare drepturile omului. Nu poate să mă oblige cineva pe mine să port mască decât limitându-mi drepturile, dreptul de a merge cu metroul fără mască”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu spune că Guvernul va decide prelungirea stării de alertă fără să mai informeze Parlamentul, iar această stare de alertă ar putea fi instituită la nivel naţional sau local printr-o nouă hotărâre care să prevadă măsurile necesare în astfel de cazuri.

„Starea de alertă are toate instrumentele stării de urgenţă pentru a controla. La toate terasele au fost stoluri de controale. Puteţi să-mi spuneţi şi mie de ce e nevoie de stare de urgenţă odată ce ele au loc? Deci din punctul acesta de vedere, ca să-l salveze pe Ciolacu, Guvernul va continua şmecheria de data trecută că va prelungi fără a mai informa Parlamentul. PSD va piui pe acolo, se va scânci şi va spune <aoleo, iar a încălcat Guvernul> şi se va aplica starea de alertă. La fel de bine, în cadrul stării de alertă, Guvernul poate da o nouă hotărâre care să prevadă şi posibilitatea de a se institui pe anumite zone. Poate va fi o hotărâre care îndrituie Guvernul să ia nişte măsuri. Poate să ia nişte măsuri privind starea de alertă la nivel naţional, cât şi la nivel local. Deci, din punctul acesta de vedere, trebuie să punem capăt. Ce e aia stare de urgenţă? Noi suntem într-o stare de urgenţă. Starea asta de alertă poate să ne oblige să intrăm şi în case. Aşa cum se fac controale. Starea de alertă le dă posibilitatea să-i ia la întrebări pe ăia de ce nu au măşti. A purta mască în magazin este o limitare a unui drept al omului (...)”, a subliniat publicistul.

Mai mult, Ion Cristoiu susţine că, prin prelungirea stării de alertă, Guvernul îi oferă lui Marcel Ciolacu pretextul ideal pentru a justifica în faţa propriului partid şi a electoratului amânarea depunerii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„Se va continua starea de alertă şi va fi până la alegerile locale (...) atrag atenţia încă o dată. Parcă e în înţelegere cu Ciolacu. Pentru că în momentul în care tu vii şi spui <voi face moţiune de cenzură abia când nu va mai fi stare de alertă>, sunt două posibilităţi şi aceste posibilităţi trebuie să ridice semne de întrebare privind chiar gestul. Pot să fac moţiune de cenzură şi în stare de alertă. În momentul în care tu anunţi guvernul <eu fac moţiune de cenzură, te voi trânti, că am majoritate, numai dacă nu e stare de alertă>, guvernul face stare de alertă, nu o mai trece prin Parlament. Dar în acelaşi timp suspectez, ca şi în cazurile anterioare, o înţelegere cu Klaus Iohannis şi chiar cu Ludovic Orban, că au telefoane. Sună pe dl Marcel Ciolacu, sunt între ei, <eşti băiat de treabă, băiat simpatic, ce v-a apucat cu moţiunea de cenzură? Chiar vreţi să ne daţi jos?> Şi el spune, <nu, vă dăm jos în momentul în care se termină starea de alertă>. Şi când e întrebat dl. Ciolacu de electoratul lui de ce nu depune moţiune, spune că o va depune în momentul în care nu va fi stare de alertă”, a explicat jurnalistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici