Gândurile lui Cristoiu. Topul politicienilor: Monica Anisie s-a compromis total. Să mutăm Ministerul Educaţiei din sediul ăla, să îl dăm cu agheasmă

Ministrul Educaţiei Monica Anisie se remarcă în Topul politicienilor realizat de Ion Cristoiu prin faptul că a reuşit să se compromită fără să facă nimic. Jurnalistul remarcă impasul în care se află premierul Ludovic Orban de a face o remaniere pentru a numi un alt titular pentru acest post.

5432 afișări

Topul politicienilor

Locul 5- Eugen Tomac preşedintele PMP

„Pe locul cinci este domnul Eugen Tomac, preşedintele PMP, care încearcă să ne convingă că el nu participă, PMP, la guvernare deşi are oameni în guvern, chiar şi membrii ai PMP care sunt şi ne explică nouă, crezându-ne proşti, că el i s-a solicitat pentru că PNL avea nevoie de profesionişti, vă imaginaţi că PNL suferea de faptul că nu are profesioniştii de la PMP; e unul din rezultatele negoţului dintre PMP şi PNL. După părerea mea e un partid fără nici un viitor luaţi-vă adio de la el dacă cumva l-aţi sprijinit vreodată, la următoarele alegeri dispare de pe scenă, a fost Traian Băsescu care l-a ţinut în viaţă. Traian Băsescu nu mai poate participa la alegerile următoare, sunteţi de acord, e totuşi europarlamentar, dar domnul Eugen Tomac este liderul unui partid care mereu se oferă, el de când a căzut guvernul Dăncilă când ridică mâna şi spune «eu vreau». PNL deseori l-a ţinut de o parte, dar din când în când i-a dat. Da, dar eu i-aş da locul cinci pentru că este preşedintele unui partid despre care nu ştie că nu va mai fi”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 4- Klaus Iohannis, preşedintele României

„Pe locul patru este domnul Klaus Iohannis care încalcă cu brio Constituţia României, deocamdată este preşedinte, este premier pentru că deja... premier monarh deoarece numai în perioada interbelică în timpul dictaturii regale, Carol al doilea chema miniştri, oficiali, apăreau ştiri unde spunea aşa «majestatea sa Carol al doilea a lucrat azi cu ministru Muncii», nu ştiu ce făcea acolo. Nefiind femei... Deci această chestie nu a fost în perioada post decembristă, dacă ar fi făcut ceva de genul ăsta Iliescu îl linşau, sau chiar Traian Băsescu. Este şi preşedintele partidului la PNL, mă întreb ce va fi în perioada următoare, oricum eu în locul domnului Orban m-aş simţi pe zi ce trece tot mai stânjenit tocmai pentru că încep să mă întreb ce e domnul Orban, că premier e domnul Klaus Iohannis, pentru că una e să stai, noi am mai discutat, cu premierul, te vezi o dată din când în când şi una e să îi chemi... domnişoară am condus 15 gazete de-a lungul timpului, în momentul în care eu săream peste adjunct, o să vedeţi când o să ajungeţi şi dumneavoastră ca mine director şi ceea ce vă urez, niciodată nu sari peste adjunct, adică eu nu am lucrat niciodată direct cu şeful de secţie pentru că îi slăbea, autoritatea adjunctului şi erau momente când aveam nevoie de adjunct, deci la el la ora actuală miniştrii sunt chemaţi de Iohannis fără premier. Lăsând la o parte faptul că pe unii îi cheamă şi doamna Turcan, la un moment dat nu mai ştii, săracul ministru, nu mai ştie cui se subordonează”, a explicat Ion Cristoiu.

Locul 3- Victor Ponta, preşedintele Pro România

„Pe locul trei este domnul Victor Ponta care a înviat şi a înviat chiar bine, între timp a trecut în tăcere domnul Tăriceanu. Dacă îl vedeţi pe domnul Victor Ponta să îi spuneţi că totuşi trebuie să treacă să facă partidul ăla, deci poate că faptul că unii din PSD-işti pleacă e bine pentru el, e loc de un partid, uite un partid de stânga Pro România, dar el trebuie nu alcătuit din tipi care au plecat de la PSD şi s-au dus la el”, a afirmat Ion Cristoiu.

Locul 2- Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD

„Locul doi este domnul Marcel Ciolacu care nu înţeleg ce vrea până acum, adică e mediatic dar nu ştiu, nu am înţeles până acum ce vrea, probabil că dacă m-aş fi uitat la un interviu sau ar fi venit la un interviu la noi aş fi înţeles ce vrea de la acest partid, sunt aproape sigur că el este interimar până la congres şi că altul va fi preşedintele acestui partid, e o grupare întreagă, el e acolo numai un fel de rotiţă zimţată”, a susţinut Ion Cristoiu.

Locul 1 – Monica Anisie, ministrul Educaţiei

„Este doamna Monica Anisie care a reuşit ca nimeni altcineva, nu există în post decembrist, ca într-o lună de zile să se compromită total, nu am pomenit aşa ceva şi să se compromită paradoxal nefăcând nimic, numai prin vorbe. Ea este autoarea celebrei expresii evaluările prietenoase... evaluarea e evaluare, ştii sau nu ştii, adică cum să fie prietenos? Cinci e prietenos? Adică prietenos ce înseamnă cinci şi apoi îi dau un pupic, e cinci, e cinci. După asta a venit acest scandal şi ea vorbeşte... a inventat tot felul «prioritizează» şi toate astea, i se vrea capul şi de către USR, culmea chiar din coaliţie şi probabil că nu mai ştiu la ora actuală ca să faci o remaniere e cam grav, ei s-au pricopsit cu ea şi o vor mai duce mult. În plus este un ministru care are iar face reformă, dacă aţi observat, eu cred că, părerea mea trebuie să mutăm Ministerul din sediul ăla, să îl dăm cu agheasmă pentru că toţi care se duc miniştri acolo vor să facă reformă”, a mai spus Ion Cristoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici