FOTO | Sfaturi practice de la aventurierul care a traversat Atlanticul într-un butoi. „Prin acest virus, natura dă oamenilor un avertisment”

  • E timpul să ai o pasiune
  • Oboseşte-te fizic, nu moral
  • Prin acest virus, natura dă oamenilor un avertisment
1586 afișări
Imaginea articolului FOTO | Sfaturi practice de la aventurierul care a traversat Atlanticul într-un butoi. „Prin acest virus, natura dă oamenilor un avertisment”

Sursa: Profimedia Images

Dincolo de anunţurile autorităţilor şi de recomandările medicilor, ajută uneori să întrebi şi câte ”un om păţit” cum să trăieşti mai uşor în izolare. Cu atât mai mult când e vorba de un campion.

Într-un interviu acordat agenţiei France Presse, aventurierul Jean-Jacques Savin (73 ani), cel care anul trecut a traversat singur Oceanul Atlantic, închis într-un butoi cărat de curenţii marini, a declarat următoarele: ”Ca să rezişti 127 zile şi 5800 km într-un butoi de 2,10 m diametru principal, trebuie să te dedici pasiunii tale. Pentru cei care nu au o pasiune anume, sfatul meu e să profite de perioada asta ca să-şi descopere una. Puteţi să vă apucaţi de desen sau să cântaţi la muzicuţă, dacă nu vă deranjaţi vecinii. Important e să-ţi provoci o oboseală fizică, nu morală, să mergi atât cât poţi, chiar şi prin casă. În nici un caz să zaci la televizor toată ziua şi să te trezeşti la prânz. Pentru mine a fost mai uşor, mi-am ales sigur izolarea: am citit mult, am scris un jurnal de bord, am făcut gimnastică.”

Întrebat unde îşi trăieşte auto-izolarea impusă de coronavirus, navigatorul şi-a etalat avuţiile: ”Am norocul de a poseda câteva hectare de pădure în sudul Franţei, pini şi stejari. Mi-am construit acolo o cabană de 20 m pătraţi, fără curent electric. Dimineaţa, îmi fac toaleta într-un pârâu care trece la 10 m distanţă. Am o sobă cu butelie şi provizii de făină, orez şi mălai. Ador sardelele, am 30 cutii. Pot rezista 25 zile. Dar dacă va trebui 6 luni, ştiu că o pot face.”

Cel mai înţelept sfat al aventurierului solitar este însă altul. ”În mijloculul Atlanticului nu ai cu cine vorbi, dar înveţi să asculţi. Simt cu toată fiinţa că acest virus e un avertisment pe care natura îl dă oamenilor. Când vom depăşi situaţia, va trebui să devenim mult mai atenţi.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici