Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă principalele ştiri ale orei 09.00

99 afișări

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spune că de astăzi nu vom mai avea ministru la Transporturi pentru că au trecut 15 zile de la demisia lui Lucian Şova. Preşedintele Klaus Iohannis a amânat numirea unui ministru pentru acest portofoliu.

Viorica Dăncilă spune că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker despre decizia şefului statului de a amâna numirea miniştrilor Dezvoltării şi Transporturilor şi că acesta cunoaştea situaţia. Dăncilă mai spune că este pregătită să sesizeze CCR în legătură cu un conflict între Guvern şi preşedinte pentru că "nu putem aştepta la nesfârşit".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că propunerea USR de a participa la toate şedinţele de Guvern pentru a bloca o eventuală ordonanţă privind amnistia şi graţierea este o variantă interesantă. Solicitarea USR a fost făcută la începutul acestei săptămâni.

Moldova este interesată să refacă o colaborare economică deplină cu Rusia cât de curând posibil, a declarat preşedintele Igor Dodon. Acesta participă la Consiliul Economic Suprem Asia, unde a discutat cu guvernatorul din St. Petersburg despre cooperarea economică, umanitară şi regională.

Directorul financiar al Huawei a fost arestat în Canada şi urmează să fie extradat în Statele Unite. Compania Huawei este suspectată că trimitea produse fabricate în Statele Unite către Iran şi alte ţări, împotriva legislaţiei privind exporturile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici