Olguţa Vasilescu, propusă la Dezvoltare, avertizează: Ministerul Transporturilor este blocat

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Parlament, în legătură cu amânarea pronunţării lui Klaus Iohannis privitor la cea de-a doua remaniere a guvernului Dăncilă pe portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, că „de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi”.

966 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu, propusă la Dezvoltare, avertizează: Ministerul Transporturilor este blocat

Olguţa Vasilescu avertizează: De mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi, este blocat. Expiră cele 15 zile

„Mâine (joi - n.r.) este o problemă foarte mare pentru ministerul Transporturilor pentru că expiră cele 15 zile. După cum cunoaşteţi legea, după cele 15 zile nu se mai poate sub nicio formă ca persoana respectivă să rămână în funcţie. Deci de mâine nu vom mai avea ministru la Transporturi. Nu va putea să fie delegat la semnătură niciunul dintre secretarii de stat pentru că în momentul în care încetatează mandatul ministrului automat toate delegările încetează de drept. Deci de mâine vom avea un minister blocat. Nu mă întrebaţi pe mine cât de încet gândeşte Preşedintele României, cred că ar trebui să întrebaţi la Cotroceni”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Cât priveşte o sesizare la CCR pe un posibil conflict între Guvern - Preşedinţie, fostul ministru al Muncii a precizat ca va fi luată o decizie când se întoarce premierul în ţară.

„Nu este vorba de partid, este vorba de Guvern. Şi mâine când dna prim-ministru se la întoarce la Guvern va lua această decizie. (... ) Se merge la CCR. Asta nu înseamnă deblocarea situaţiei, pentru că şi Curtea (Constituţională - n.r.) va avea un termen, dar ce ştim cu certitudine este că de mâine ministerul transporturilor este blocat.”, a precizat fostul ministru al Muncii.

Chestionată dacă se intenţionează suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis în acest context, Vasilescu a negat.

„Nu noi ne dorim să aruncăm România în aer. Cu atât mai mult cu cât preluăm preşedinţia Consiliului UE. Din punctul nostru de vedere, toate instituţiile statului ar trebuie să fie concetrate şapte luni ca această preşedinţie să ne aducă un succes”, a declarat Olguţa.

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să ia o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, după ce şeful statului a precizat că va lua o hotărâre în acest sens după sărbătorile Centenarului, respectiv după 1 decembrie.

Pe 22 noiembrie preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici