Premierul a spus că în ultima perioadă nu a mai comunicat cu preşedintele, după ce Iohannis a anunţat că Dăncilă este binevenită la discuţii

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri seară la Antena 3, că nu a mai comunicat cu Klaus Iohannis în ultima perioadă, reamintindu-i preşedintelui că a transmis un mesaj în care a făcut apel la unitate, în sensul unei acţiuni "dincolo de interesele politice sau electorale".

550 afișări
Imaginea articolului Premierul a spus că în ultima perioadă nu a mai comunicat cu preşedintele, după ce Iohannis a anunţat că Dăncilă este binevenită la discuţii

Premierul a spus că în ultima perioadă nu a mai comunicat cu preşedintele, după ce Iohannis a anunţat că Dăncilă este binevenită la discuţii (Sursa: Mediafax Foto)

"Am avut câteva discuţii. În ultima perioadă nu am mai comunicat. Eu am făcut acest apel la unitate în Parlamentul României. S-a făcut acest apel şi de aici. Sper să acţionăm dincolo de interesele politice sau electorale", a afirmat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat miercuri seară postului Antena 3, întrebată dacă a mai discutat cu şeful statului în ultimul timp.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că premierul Viorica Dăncilă este binevenită la discuţii, în cazul în care consideră că trebuie să îl informeze în legătură cu ceva sau să îi ceară opinia.

Întrebat miercuri dacă a mai vorbit cu şeful Executivului de la recepţia de 1 decembrie, Klaus Iohannis a răspuns: "Nu, dar aştept oricând consideră doamna premier că trebuie să mă informeze sau să îmi ceară opinia. Este binevenită".

Chestionat cum va colabora cu Guvernul în perioada următoare, în contextul în care preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că România e pregătită să preia Preşedinţia Consiliului UE, Iohannis a replicat: "Pe Preşedinţie vom avea o colaborare suficient de bună ca să funcţioneze lucrurile".

Afirmaţiile celor doi vin în contextul în care preşedintele Iohannis a spus, miercuri, că încă analizează situaţia legată de remanierea guvernamentală, în sensul numirilor de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor. De cealaltă parte, premierul Dăncilă a declarat că este pregătită să sesizeze CCR în legătură cu un conflict între Guvern şi preşedinte pentru că "nu putem aştepta la nesfârşit".

Premierul Viorica Dăncilă s-a aflat miercuri la Bruxelles, unde alături de alţi miniştri a discutat cu oficialii europeni pe marginea preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici