Healthcare Trends. Bolile gastrointestinale şi cancerul de colon. Ce obiceiuri alimentare sănătoase putem adopta

  • Cum prevenim cancerul de colon?
  • La ce simptome de alarmă din partea corpului ar trebui să fim atenţi?
  • Ce este intoleranţa la lactoză?
10104 afişări
Imaginea articolului Healthcare Trends. Bolile gastrointestinale şi cancerul de colon. Ce obiceiuri alimentare sănătoase putem adopta

Healthcare Trends. Bolile gastrointestinale şi cancerul de colon. Ce obiceiuri alimentare sănătoase putem adopta

Florin Muşat, medic primar Gastroenterologie este invitatul Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici. De la ora 13:00, ne spune cum să avem grijă de corpul nostru, ca şi el să poată funcţiona propice pentru noi.
 
Într-o societate în care ritmul alert pare a fi un dat natural, ne expunem la diferite boli. Mâncăm prea mult sau prea puţin, pe fond de stres, mâncăm alimente puţin nutritive sau pline de carbohidraţi. Colonul şi stomacul sunt printre cele mai afectate organe de dieta noastră deficitară.
  
Când mergem la medic? Orice simptom supărător, dacă se tot repetă, e un semnal că ar trebui să mergem la doctor, fie că este vorba despre dureri de burtă, greaţă, tulburări ale tranzitului intestinal, sângerări, explică invitatul.

Greşelile din alimentaţie 

Medicul Florin Muşat vorbeşte despre o serie de obiceiuri alimentare sănătoase: trei mese pe zi, luate fără grabă, existenţa unei gustări sănătoase, precum fructe. Acesta spune că  este importantă evitarea unei singure mese pe zi, seara. 
 
În ceea ce priveşte fast-food-ul, el poate fi împărţit în două tipuri: alimente ultra procesate, sau unele gătite repede, dar natural, precum cele din bucătăria asiatică. Primul tip este clar, dăunător. 
 
Iar în ceea ce priveşte gustările dintre mese, produsele de patiserie, snacks-uri şi restul carbohidraţilor ar trebui evitate şi înlocuite cu fructe sau legume (un măr, un morcov tăiat bucăţele etc). 

Ulcerul de stres - mit sau realitate?

Factor perturbator pentru alimentaţie, stresul emoţional nu provoacă ulcer, asigură invitatul. 
 
„Nu ne referim la stresul de la muncă sau din viaţa de zi cu zi, ci la o agresiune asupra organismului, un stres post traumatic”, explică medicul. Acesta spune că totuşi, mâncatul pe fugă, alimentaţia fast-food şi mesele luate în mod haotic pot provoca tulburări.
 
 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici