Healthcare Trends. Varicele, o problemă gravă de sănătate. Ce sunt şi cum le tratăm? Invitat: Toni Feodor, medic primar Chirurgie generală şi medic specialist Chirurgie vasculară, despre ulcer varicos

  • Ce sunt varicele şi cum le putem trata?
  • „Varicele nu reprezintă o boală ci un semn ale bolii venoase cronice. Nu toate varicele sunt la fel”, spune invitatul.
  • Ce putem face pentru a preveni varicele?
1811 afişări
Imaginea articolului Healthcare Trends. Varicele, o problemă gravă de sănătate. Ce sunt şi cum le tratăm? Invitat: Toni Feodor, medic primar Chirurgie generală şi medic specialist Chirurgie vasculară, despre ulcer varicos
Toni Feodor, medic primar Chirurgie generală şi medic specialist Chirurgie vasculară este invitatul Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici. 
 
 
Varicele, deseori ignorate, duc la complicaţii grave. Ele nu reprezintă o boală, ci un semn ale bolii venoase cronice şi nu toate varicele sunt la fel, explică medicul chirurg. 
 
Flebologia, tratamentul varicelor nu este o specialitate în România sau în lume, deşi, spune invitatul, există situaţii clinice în care medicii au nevoie de cunoştinţe directe în legatură cu patologia venoasă.  „Flebologia nu este o specialitate în lume. Sunt câteva ţări: Noua Zeelanda şi Australia şi de curând Statele Unite. Dar este mare nevoie şi asta vă spun din prevalenţa bolilor venoase. A treia cauza de mortalitate este trombembolismul pulmonar, dupa bolile vasculare şi cancerul.(...) Boala venoasă cronica ocupa undeva la 70% din prevalenţa în rândul populaţiei dar nu avem o specialitate de sine stătătoare pentru aceşti pacienţi”, arată Feodor, care susţine că există oportunităţi de dezvoltare a acestei specialităţi.
 

Varicele, o realitate gravă în România 

 
Din populaţie adultă mondială, circa 70% suferă de varice. „Sunt diferite grade ale bolii cronice, boala venoasă cronică. Noi mai avem undeva la 20.000 de pacienţi anual care fac trombembolism pulmonar. Din cei 70%, în Romania ne ridicăm la 3 milioane de pacienţi cu varice. Asta înseamnă că 20% din cei 70% au vene varicoase”, arată medicul. 
 
Din aceşti 3 milioane, un milion au forme severe de boală (boli reversibile, ferme, cu insuficienţă venoasă, forme de lipodermatoscleroză. „Orice fel de tratament am da, boala este reversibilă. În România se suferă des de ulcer venos de gambă”, explică invitatul Healthcare Trends. 
 

Cât costă un tratament şi în cât timp te poţi vindeca de varice?  

În ce meserie eşti mai predispus să faci varice?  

Cum se pot preveni varicele?  

Ce pot face persoanele care lucreaza de acasă? 

Care sunt cele mai dese idei greşite despre varice?

 

La aceste întrebări dar nu numai, va răspunde invitatul Toni Feodor, medic primar Chirurgie generală şi medic specialist Chirurgie vasculară, în ediţia de vineri, 22 iulie, a emisiunii Healthcare Trends. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici