Healthcare Trends VIDEO. Frumuseţe fără bătrâneţe? Despre chirurgia bariatrică şi „terapia vampir”, cu Florin Juravle, medic primar Chirurgie plastică

  • Care sunt cele mai simple şi benefice intervenţii?
  • Cum te asiguri că o intervenţie este reuşită şi de câte ori trebuie să mergi la cabinet?
  • Florin Juravle, medic primar Chirurgie plastică, vorbeşte despre chirurgia bariatrică şi „terapia vampir”, dar şi despre cele mai căutate intervenţii.
3891 afişări
Florin Juravle, medic primar Chirurgie plastică şi reparatorie la Clinica Santera este invitatul Healthcare Trends de vineri, o emisiune săptămânală pe teme medicale realizată de către MEDIAFAX în parteneriat cu Banca Transilvania - Divizia pentru medici. 
 
Chirurgia estetică şi cea plastică încep să fie aliaţi de nădejde. Nu vin fără riscuri la pachet, de aceea informarea şi relaţia armonioasă medic-pacient sunt vitale.
 
Invitatul explică faptul că înainte de anii 1989 nu se putea vorbi despre Chirurgie estetică în România. „Noi am luat totul de la zero, pe când în Occident exista din anii 1990. La noi, domeniul nu a avut în spate o istorie şi a fost mult mai uşor pentru medicii din România să progreseze foarte rapid la nivelul din ţările mai dezvoltate din punctul acesta de vedere, iar acum suntem la acelaşi nivel, practic”. 

Cel mai frecvent întâlnite intervenţii în România 

Cum era de aşteptat, intervenţiile la nivelul sânilor sunt cele mai cerute: mărire de sani, ridicare de sâni, reducţie.  Apoi, pe locul doi se situează intervenţiile la nivelul feţei, rinitoplastii, precum şi cele la nivelul corpului: aspiratţii, abdomenoplastii, remodelarea corpului.
 
Florin Juravle vorbeşte despre chirurgia bariatrică adresată persoanelor cu probleme de greutate şi foarte cerută în ultimii ani. „Persoanele care sunt supraponderale, care scad mult în greutate, rămân cu un exces foarte mare de piele la diverse niveluri: braţe, sâni, abdomen.  A început să fie o cerere foarte mare pe acest tip de intervenţie de remodelare dupa slăbit”, explică chirurgul. 

Chirurgia plastică nu discriminează

Cea mai mare parte a pacienţilor sunt femei, spune Juravle, dar şi bărbaţii încep să devină mai deschişi:,80% femei, 20% bărbaţi, punctează invitatul. Iar în ceea ce priveşte profilul lor:  persoane tinere de circa 30 de ani, plus persoane de 40-50-60 de ani; cu venituri peste medie, cu studii peste medie, oameni destul de educaţi, foarte bine informaţi asupra riscurilor, complicaţiilor, asupra tehnicilor.
 
Invitatul arată că şi bărbaţii sunt deranjaţi, în primul rând, de aspectul feţei. Vor să arate mai tineri, să arate mai odihniţi, să arate mai puţin supăraţi.

Costul perfecţiunii fizice

Costurile diferă în funcţie de intervenţia sau tratamentul dorite, dar sunt considerabil mai mici decât cele din străinătate - între 100 şi 500 euro pentru intervenţie cu botox şi câteva mii de euro pentru cele mai complexe.

Ingredientele pentru o intervenţie reuşită 

Invitatul Healthcare Trends spune că nu există vreo soluţie magică, ci, de fapt, reuşita unei intervenţii se bazează pe relaţia medic - pacient şi pe răbdare.
 
„Trebuie ca pacientula să înţeleagă că fiecare tratament se face etapizat, este o problemă de timp, între tratamente este o perioadă de timp în care se instalează substanţa, botoxul necesită undeva la trei săptămâni ca să se instaleze la fel, doua trei-săptămâni până se aşează. La o operatie de implant de sân, rezultatele le vedem în şase luni. (...) Deci, pacientul/a trebuie să aibă această răbdare până va obţine rezultatul final. Nu o sa iasă din cabinetul meu cu rezultatul final, cu toate problemele rezolvate. Trebuie să aibă răbdare, să revina la control şi evaluare”, mai spune medicul chirurg.

Exodul creierelor din Medicină

Juravle vorbeşte, în cadrul emisiunii, şi despre problemele cele mai grave ale sistemului de Sănătate. Un minus pe care expertul îl identifică este plecarea în masă a specialiştilor. Anual, pleacă 5-6000 de medici, adică 8-9 medici pe zi, iar asta se întâmplă de 8-9 ani. „Oriunde mergeţi în Europa, în orice spital veţi găsi 10 de medici din România. Sunt foarte apreciaţi, foarte bine primiţi”.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici