Video Jurnalul lui Cristian, român stabilit în Georgia, de pe ”frontul american” împotriva pandemiei - Episodul 2

  • În Georgia, SUA, mulţi locuitori transformă parcările hypermarket-urilor în locuri de joacă şi de socializare
  • În acest stat, parcurile sunt teoretic închise, dar, practic, ”georgienii” încă ies la plimbare
  • Din Roswell, Cristian Neculae îţi împărtăşeşte cel de-al doilea episod din jurnalul său american în vremea ”coronei”
591 afișări

”Georgienii” respectă – şi nu prea – restricţiile de mişcare şi distanţarea socială, după cum poţi vedea în video-urile furnizate, în exclusivitate, MEDIAFAX, de Cristian Neculae, în cel de-al doilea episod al jurnalului său de pe ”frontul american” împotriva pandemiei covid-19, mai precis din Georgia, SUA!

În noua sa incursiune ”pe teren”, Cristian îţi arată cum în Roswell, orăşelul său de reşedinţă, zeci şi zeci de persoane încă ies la plimbare în parcuri sau mai zăbovesc, aparent liniştite, după cumpărături, în parcările hypermarket-urilor! Care, astfel, sunt transformate ad-hoc în locuri de joacă pentru copii şi de socializare pentru adulţi! ”E adevărat, restricţiile nu sunt atât de severe ca-n alte state, iar situaţia nu e nicidecum atât de gravă ca-n New York, de exemplu, dar eu cred că oamenii ar trebui să fie puţin mai precauţi!”, este de părere Cristian.

Însă tot potrivit spuselor sale, dacă pandemia o să devină mai agresivă şi-n Georgia, atunci autorităţile statale şi guvernatorul vor impune restricţii mult mai drastice! ”Sper din toată inima să nu se întâmple aşa ceva, dar vom vedea cum evoluează situaţia în următoarele zile şi-n următoarea săptămână”, adaugă Cristian. Deocamdată lumea iese în continuare prin parcuri, pe jos sau cu bicicleta, dar într-un număr mult mai mic decât în vremurile normale şi liniştite, dinaintea izbucnirii şi escaladării crizei în SUA, noul epicentru al coronavirusului la nivel global!

Potrivit lui Cristian Neculae, anumiţi locuitori din Roswell, Georgia, dau dovadă, uneori, de prea multă inventivitate. Astfel, atunci când ”evadează” din acest ”semi-arest la domiciliu” pentru o scurtă relaxare, nu aleg întotdeauna parcurile! De multe ori, ei profită de deplasarea la hypermarket-ul din zonă şi, după ”shopping”-ul de multe ori parcă prea ”obsesiv-compulsiv” – în stilul american ”uşor” paranoic, ca efect secundar al crizei – transformă parcarea în loc de joacă şi de socializare! ”Din fericire nu stau foarte apropiaţi unii de alţii, mai ales că majoritatea vin cu toată familia la cumpărături, tocmai ca după acestea să se poată juca o jumătate de oră copiii şi adulţii să mai stea puţin de vorbă şi la modul fizic şi, cât de cât, ”face-to-face”! Cel puţin la 2 metri distanţă, fireşte! Iar acum, de la mii şi mii de kilometri vă salut şi eu cu respect şi dor de ţară! La revedere şi pe săptămâna viitoare!”, îşi încheie Cristian cel de-al doilea episod al jurnalului său!

În următorul episod, el va povesti şi arăta cum vor fi petrecut americanii din Georgia ”Paştele Catolic” şi cum se pregătesc să petreacă mulţi dintre ei ”Paştele Ortodox”, în special foarte numeroşii români din acest stat, care reprezintă o comunitate puternică, aici în mijlocul locuitorilor ”georgieni”!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici