AVAS vrea clarificări în privinţa despăgubirilor în cazul FNI

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a cerut Tribunalului Bucureşti să clarifice în mod expres dacă despăgubirile acordate în cazul Fondului Naţional de Investiţii trebuie acordate asociaţiei ANI FNI sau membrilor individuali, înainte de a începe plata sumelor.

17 afișări
Imaginea articolului AVAS vrea clarificări în privinţa despăgubirilor în cazul FNI

AVAS vrea clarificări în privinţa despăgubirilor în cazul FNI

AVAS a fost obligată, prin sentinţa dată în fond de instanţă, la plata sumei de 127,37 milioane de lei, actualizată din data de 24 mai 2000 până la data executării obligaţiei, faţă de reclamanta ANI FNI pentru cei 21.000 de membri ai săi.

"Această dispoziţie vagă a permis ca, atât ANI FNI, cât şi membrii săi, în mod individual, să pretindă că au calitatea de creditor al AVAS şi să solicite plata sumelor stabilite prin sentinţă", se arată într-un comunicat al AVAS transmis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Cererea AVAS se va judeca de urgenţă şi va avea primul termen de judecată, probabil, în a doua jumătate a lunii august, potrivit AVAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici