Bancomatul furat cu o săptămână în urmă, găsit de poliţişti în Lacul Morii

Bancomatul furat cu o săptămână în urmă, de cinci bărbaţi, de pe holul unei bănci din sectotul 6 al Capitalei, şi în care se aflau 80.000 de lei, a fost găsit gol, miercuri, în Lacul Morii, în apropierea de locul unde a avut loc jaful.

6 afișări
Imaginea articolului Bancomatul furat cu o săptămână în urmă, găsit de poliţişti în Lacul Morii

Bancomatul furat cu o săptămână în urmă, găsit de poliţişti în Lacul Morii

"Lacul Morii este în apropiere de locul unde a avut loc furtul, iar de-a lungul timpului, poliţiştii s-au obişnuit ca infractorii să arunce acolo cadavre, autoturisme dezmembrate, cutii de valori. Acesta a fost motivul pentru care poliţiştii au luat în considerare explorarea acestei zone şi astfel au găsit bancomatul gol", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Potrivit anchetatorilor, alături de bancomat a mai fost descoperită o cutie de valori care nu are legătură cu furtul din bancă.

Cinci bărbaţi care au furat bancomatul, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, sunt căutaţi de poliţişti, stabilirea identităţii acestora fiind îngreunată din cauză că incidentul nu a fost filmat de camerele băncii.

Comisarul Ciocan declara, după producerea furtului, că joi, în jurul orei 2.00, la bancă au venit cinci bărbaţi mascaţi, au acoperit camerele de supraveghere video, au deschis uşa băncii, şi, în mai puţin de cinci minute, au luat bancomatul aflat în holul băncii şi au fugit.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti de la Secţia 20, precum şi lucrători de la Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei, care încearcă să stabilească identitatea infractorilor.

Din primele cercetări s-a stabilit că bancomatul se afla într-un spaţiu deschis pentru public, dar accesul se făcea pe o uşă care ar fi trebuit deschisă cu o cartelă (card), însă aceasta nu a funcţionat corespunzător, deschizându-se imediat.

Poliţiştii vor verifica şi dacă bancomatul, care aparţine Raiffeisen Bank, îndeplinea condiţiile legale de funcţionare referitoare la normele de securitate.

În ziua următoare a avut loc o tentativă similară, când trei bărbaţi care au încercat să fure cutia de valori dintr-un bancomat aparţinând filialei unei bănci din sectorul 1 al Capitalei. Membrii bandei, care aveau feţele acoperite, au fugit în momentul în care au forţat aparatul, iar alarma s-a declanşat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici