Cele trei persoane implicate în scandalul din curtea SJU Craiova rămân în arest

Cele trei persoane implicate în scandalul din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, în care s-au folosit arme de foc, rămân în arest, după ce magistraţii Tribunalului Dolj au respins, miercuri după-amiază, recursul înaintat de către apărătorul celor trei împotriva mandatelor de arestare.

32 afișări
Imaginea articolului Cele trei persoane implicate în scandalul din curtea SJU Craiova rămân în arest

Trei dintre cei implicaţi în scandalul de la Craiova, arestaţi (Imagine: www.protv.ro)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, judecătorul Laurenţiu Anghel, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Marius Slătineanu (25 ani), Cătălin Slătineanu (23 ani) şi Giovani Gogoneaţă (30 ani), implicaţi în scandalul din curtea SJU, vor rămâne în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, tranmsite corespondentul MEDIAFAX.

Magistraţii au respins recursul înaintat de apărătorul celor trei persoane împotriva măsurii de arestare preventivă decisă de Judecătoria Craiova.

"S-a considerat că reprezintă pericol public, ei având şi alte dosare pentru tulburarea ordinii publice", a declarat judecătorul Laurenţiu Anghel.

Ei sunt cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Craiova au decis ca celelalte trei persoane implicate în conflict, respectiv Mihai Fieraru (38 ani), Ion Petrache (43 de ani) şi Soriadis Petrache (15 ani), să fie cercetate în stare de libertate întrucât nu reprezintă pericol public.

Peste 30 de rromi susţinători ai celor două familii ai căror membri au fost implicaţi în scandalul din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova s-au strâns, marţi seară, în faţa Parchetului Judecătoriei din municipiu. Zeci de poliţişti, jandarmi şi poliţişti mascaţi din cadrul Departamentului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă au asigurat paza şi ordinea în zona Parchetului, în intervalul de timp în care procurorii le-au audiat pe cele şase persoane implicate în conflictul armat. După câteva ore de audieri, procurorii au decis ca trei dintre cele şase persoane să fie prezentate, în noaptea de marţi spre miercuri, magistraţilor Judecătoriei Craiova, cu propunerea de arestare preventivă.

În urma conflictului care a avut loc marţi dimineaţă în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova şi în care au fost trase mai multe focuri de armă au fost reţinute şase persoane, membri a două familii: Marius Slătineanu, Cătălin Slătineanu, Mihai Feraru, Giovani Gogoneaţă, Ion Petrache şi Soriadis Petrache (15 ani). Potrivit poliţiştilor, Soriadis Petrache a fost reţinut, întrucât a participat la agresiunile comise de tatăl său (Ion Petrache).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici