Cererea de suspendare a Regulamentului referitor la componenţa Comisiei speciale, adimsă

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea Asociaţiei Magistraţilor din România de suspendare a hotărârii prin care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat Regulamentul de propunere a judecătorilor pentru Comisia specială de la Cotroceni.

8 afișări
Imaginea articolului Cererea de suspendare a Regulamentului referitor la componenţa Comisiei speciale, adimsă

Cererea de suspendare a Regulamentului referitor la componenţa Comisiei speciale, adimsă

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Viorica Costiniu, a motivat că "este nefiresc ca judecătorii să fie luaţi din instanţă şi duşi în sfera administrativă sub tutela Executivului".

"Transferarea judecătorilor în altă sferă, atât pentru opinia publică, cât şi pentru mass-media crează o stare de confuzie. Potrivit Regulamentului, judecătorul este incompatibil cu sarcinile pe care le are în acea comisie, iar faptul că i se cere să aibă o altă sarcină îi afectează imaginea", a spus Viorica Costiniu.

Aceasta a precizat că Regulamentul ar putea avea şi efecte negative, în sensul că este posibil ca şeful statului să nu accepte judecătorii propuşi de CSM, iar Secţia de judecători a Consiliului să fie nevoită să facă alte nominalizări.

"Asociaţia promovează interesele magistraţilor şi este preocupată de imaginea acestora. Corelarea între justiţie şi politic duce la afectarea imaginii primilor. Azi facem consultanţă pentru preşedinte, mâine pentru alte persoane", a încheiat Costiniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici