Cererea lui Stanchev de părăsire a ţării, amânată

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, joi, să discute cererea lui Stamen Stanchev de încuviinţare a părăsirii României, pentru rezolvarea rezidenţei în Monaco, după ce instanţa supremă va lua o decizie referitor la competenţa în dosarul privatizărilor în care este inculpat şi acesta.

4 afișări
Imaginea articolului Cererea lui Stanchev de părăsire a ţării, amânată

Cererea lui Stanchev de părăsire a ţării, amânată

Stamen Stanchev, acuzat de spionaj în dosarul privatizărilor strategice, solicită Curţii de Apel Bucureşti să îi permită să plece două săptămâni în Monaco, motivând că îi expiră actele de rezidenţă din acest stat atât lui, cât şi familei sale şi că este necesară prezenţa lui acolo.

La termenul de joi, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins ca inadmisibilă excepţia invocată de procurori cu privire la încuviinţarea părăsirii ţării.

Instanţa supremă a decis, în 23 ianuarie, înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea de interzicere de a părăsi România în cazul lui Stamen Stanchev, măsură care a fost prelungită lunar.

Consultantul internaţional Stamen Stanchev solicită magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti să îi dea voie să părăsească teritoriul României pentru o perioadă de două săptămâni, deoarece actele prin care el, soţia, şi cei doi copii ai lor au obţinut rezidenţa în Monaco au expirat pe 19 octombrie 2007, astfel că trebuie să meargă personal acolo pentru a-şi prelungi şederea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici