Cherecheş, aşteptat în închisorile din România: Sunt absolut convinsă că va continua procedura de predare

Sunt absolut convinsă că instanţa din Germania va analiza legislaţia din România, va analiza punctul nostru de vedere şi va continua procedura de predare în România a lui Cătălin Cherecheş, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

232 afișări
Imaginea articolului Cherecheş, aşteptat în închisorile din România: Sunt absolut convinsă că va continua procedura de predare

Cherecheş, aşteptat în închisorile din România: Sunt absolut convinsă că va continua procedura de predare

„Inclusiv săptămâna aceasta ne-a fost făcută o solicitare la care am şi răspuns imediat, o solicitare prin care au fost rugaţi să dăm anumite informaţii cu privire la legislaţia românească, pe aspectul următor: dacă acele căi extraordinare de atac formulate de avocaţii lui Cătălin Cherecheş ar putea să ducă la încetarea executării hotărârii de condamnare a lui Cherecheş, conform hotărârii instanţei de executare. Pot să o precizez un lucru simplu pe care îl ştie orice fel de avocat din România, că simpla introducere a unei căi extraordinare de atac de către persoana condamnată nu înlătură caracterul obligatoriu şi executoriu al hotărârii definitive de condamnare, e un lucru prevăzut de legislaţie, l-am comunicat şi pe acesta instanţei din Germania”, spune Alina Gorghiu.

El afirmă că „fiecare condamnat care alege să plece la un moment dat din ţară, încearcă prin echipa de avocaţi, să formuleze tot felul de apărări, care mai de care mai interesante, şi luaţi ghilimele la cuvântul interesant, bizare, ciudate, nejustificate, dar este o manieră de a prin care încearcă să lungească şederea în Germania”.

„Sunt absolut convinsă că instanţa va analiza legislaţia din România, va analiza punctul nostru de vedere şi va continua procedura de predare în România. E o procedură în curs. Face parte din cooperarea judiciară în materie penală dintre România şi Germania”, încheie Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gorghiu,
cherecheş,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici