Chiarini: România încă mai are nevoie de asistenţă în lupta anticorupţie

România are un handicap în ceea ce priveşte lupta anticoruţie şi încă are nevoie de asistenţă în acest domeniu, a declarat, miercuri, la lansarea proiectului Phare "Dezvoltarea Direcţiei Generale Anticorupţie", şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România, Donato Chiarini.

4 afișări
Imaginea articolului Chiarini: România încă mai are nevoie de asistenţă în lupta anticorupţie

Chiarini: România încă mai are nevoie de asistenţă în lupta anticorupţie

Şeful reprezentanţei Comisiei Europene, Donato Chiarini, a declarat că acesta ar trebui să fie ultimul program Phare şi a apreciat că din 1999, atunci când CE a aprobat primele proiecte anticorupţie, lupta anticorupţie din România a luat amploare mai mult decât s-a crezut iniţial.

"Acest proiect cred că se potriveşte de minune pentru faptul că România încă mai are nevoie de asistenţă în acest domeniu. Încă există ţări în UE unde acest domeniu nu este suficient de bine structurat, iar proiectul compensează acest handicap", a arătat reprezentantul CE la Bucureşti.

Totodată, diplomatul Chiarini a declarat că s-a ştiut de la bun început că în România şi Bulgaria va fi mult de lucrat în acest domeniu, acesta fiind şi motivul pentru care CE a cerut crearea unor repere şi rapoarte permanente.

Chiarini a admis că acest fenomen se desfăşoară la nivel înalt, dar a precizat că şi cetăţenii ar trebui să înţeleagă că micile favoruri nu fac decât să perpetueze corupţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici