Chiuariu a prezentat, la o întâlnire europeană, măsurile anticorupţie luate de România

Ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu a prezentat, în cadrul unei întâlniri europene organizate în Austria, măsurile anticorupţie luate în România, printre care controlul averilor, înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate sau a departamentului specializat pe controlul fondurilor europene.

5 afișări
Imaginea articolului Chiuariu a prezentat, la o întâlnire europeană, măsurile anticorupţie luate de România

Chiuariu a prezentat, la o întâlnire europeană, măsurile anticorupţie luate de România

Tudor Chiuariu a apreciat, în cadrul Forumului European Alpbach, desfăşurat în Austria, că România are instrumentele potrivite anticorupţie şi că eforturile trebuie îndreptate spre concretizarea măsurilor luate, informează, miercuri, Biroul de presă al Ministerului Justiţiei (MJ).

"România poate fi, din punctul de vedere al măsurilor anticorupţie, un model pentru celelalte state membre UE. România are cel mai strict model de declaraţii de avere pentru politicieni şi funcţionari publici, în timp ce în alte state încă se mai discută dacă informaţiile despre averea politicienilor să fie făcute publice sau nu. România este primul stat membru care a înfiinţat un departament specializat pentru controlul fondurilor europene – DLAF şi primul stat membru care a stabilit o agenţie independentă pentru controlul averilor – ANI. La acestea se adăugă serviciile de procurori specializate în combaterea corupţiei – DNA şi a terorismului şi crimei organizate – DIICOT", a susţinut Chiuariu în discursul său.

Prezenţi la întâlnire, ministrul Federal de Interne al Austriei Günther Platter şi directorul general al Oficiului European Antifraudă – OLAF, Franz-Hermann Bruner, au apreciat cooperarea cu autorităţile române.

Tudor Chiuariu, Günther Platter şi Franz-Hermann Bruner au participat la secţiunea intitulată "Duble standarde anticorupţie în Uniunea Europeană?".

Forumul de la Alpach se desfăşoară în perioada 16 august - 1 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici