Chiuariu ar putea cere retrimiterea la Parlament a modificărilor procedurii penale

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, ar putea cere, săptămâna viitoare, preşedintelui Băsescu să retrimită la Parlament modificările legislaţiei penale adoptate de deputaţi, după ce va face o evaluare a consecinţelor acestora şi după ce va primi punctul de vedere al Parchetului General.

6 afișări
Imaginea articolului Chiuariu ar putea cere retrimiterea la Parlament a modificărilor procedurii penale

Chiuariu ar putea cere retrimiterea la Parlament a modificărilor procedurii penale

"Ministerul Justiţiei evaluează în momentul de faţă toate posibilele consecinţe ale modificărilor legislaţiei penale adoptate de Camera Deputaţilor. Un punct de vedere în acest sens a fost solicitat şi Parchetului General. Săptămâna viitoare vom face, în baza acestei evaluări, o cerere către Preşedintele României, pentru a retrimite legea în Parlament", arată ministrul Chiuariu într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Tudor Chiuariu apreciază că se va reveni asupra modificărilor discutabile, "mai ales asupra acelora care reprezintă inovaţii în materie".

"Poziţia Ministerului Justiţiei este că, având în vedere necesitatea stabilităţii legislative şi angajamentele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, ar fi preferabil ca modificări importante să nu fie aduse legislaţiei penale până la adoptarea noilor Coduri penal şi de procedură penală", precizează Chiuariu.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei 60 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea altor legi, iniţiat de fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, care o suferit o serie de modificări în Comisia juridică a acestui for.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici