Chiuariu: DNA este o instituţie influenţată şi acţionează, uneori, la comandă politică

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat, marţi, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este o instituţie influenţată şi că se vede cu claritate că acţionează, uneori, la comandă politică.

7 afișări
Imaginea articolului Chiuariu: DNA este o instituţie influenţată şi acţionează, uneori, la comandă politică

Chiuariu: DNA este o instituţie influenţată şi acţionează, uneori, la comandă politică

"DNA este o instituţie influenţată. Nu aş vrea să spun că de Traian Băsescu, pentru că nu am probe. Se vede cu claritate şi sunt indicii temeinice că această instituţie acţionează, uneori, la comandă politică", a declarat Tudor Chiuariu.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei a arătat că DNA este parte a planului de combatere a corupţiei şi că "DNA trebuie să funcţioneze".

Întrebat de jurnalişti dacă crede că, ţinând cont de ultimele evenimente, poate duce o luptă susţinută împotriva corupţiei, Chiuariu a răspuns afirmativ.

"În relaţia cu toate celelalte instituţii am prerogative stabilite de lege şi sunt exercitate conform legii. În legătură cu DNA, din punct de vedere administrativ, toate cererile care au venit de la această instituţie, în ultimele luni, au fost aprobate şi susţinute prin hotărâri de Guvern", a declarat ministrul Justiţiei.

Chiuariu a arătat că trebuie găsite cele mai bune soluţii pentru funcţionarea instituţiei în mod profesionist.

"Şi Inspecţia judiciară (a Consiliului Superior al Magistraturii-n.r.) a făcut unele recomandări, rămâne de văzut care sunt cele mai bune soluţii pentru funcţionarea profesionistă. Am mari dubii că, acum, lucrurile se produc profesionist", a conchis Tudor Chiuariu.

CSM a dat aviz negativ cererii ministrului de revocare a procurorului şef Doru Ţuluş, însă a confirmat raportul Inspecţiei judiciare a Consiliului care notează o serie de deficienţe în activitatea Secţiei a 2-a. CSM a stabilit ca după şase luni, controlul de fond să fie repetat la Secţia a 2-a pentru a se stabili dacă problemele s-au rezolvat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici