CNA sesizat de CSM în cazul declaraţiilor lui Becali despre magistraţi

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) în legătură cu afirmaţiile denigratoare făcute de finanţatorul clubului Steaua, Gigi Becali, la adresa magistraţilor, pe care le-a făcut pe posturile de televiziune B1TV şi OTV.

13 afișări
Imaginea articolului CNA sesizat de CSM în cazul declaraţiilor lui Becali despre magistraţi

CNA sesizat de CSM în cazul declaraţiilor lui Becali despre magistraţi (Imagine: Mediafax Foto)

Joia treută, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, spunea că CNA ar trebui să se autosesizeze cu privire la afirmaţiile denigratoare făcute de finanţatorul clubului Steaua, Gigi Becali, la adresa magistraţilor.

"După gravitatea afirmaţiilor apărute în presă şi pe care procurorul-şef al DNA, Daniel Morar le-a relatat, cred că CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului) ar fi în măsură să se autosesizeze până când să-i sesizăm noi", a declarat preşedintele CSM.

Întrebată dacă CSM s-a autosesizat în acest caz, Lidia Bărbulescu a negat, însă a spus că deşi în presă s-a criticat faptul că CSM s-ar fi autosesizat de prea multe ori, o va face din nou, dacă va fi nevoie.

În acelaşi caz, Lidia Bărbulescu a cerut declanşarea unor verificări cu privire la afirmaţiile denigratoare ale finanţatorului clubului Steaua, Gigi Becali, la adresa procurorilor anticorupţie.

Becali a susţinut, într-o emisiune televizată, că în valiza cu cele 1,7 milioane de euro pe care procurorii au confiscat-o la Cluj, într-o anchetă referitoare la partida de fotbal dintre Universitate Cluj şi CFR Cluj, ar fi trebuit să fie vibratoare pentru procurori. În acest caz, finanţatorul Stelei a fost pus sub acuzare, săptămâna trecută, pentru fapte de corupţie.

Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, s-a pronunţat pentru declanşarea unor verificări cu privire la apărarea reputaţiilor procurorilor anticorupţie, după ce şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a sesizat acest fapt în cadrul şedinţei Consiliului de joi, 15 mai.

Întrebat dacă apreciază ca denigratoare afirmaţiile lui Becali, din emisiunea televizată, la adresa procurilor anticorupţie, Morar a răspuns: "Sigur că da, atunci când se spune că sunt nişte cârpe şi să-şi bage în gură diverse".

Finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, apropiatul său Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj Anton Doboş şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici