Comisar din Poliţia Capitalei, trimis în judecată pentru luare de mită

Comisarul Ion Ciobanu, Poliţia Capitalei, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii anticorupţie, pentru că a luat mită de la alţi ofiţeri ca să nu îi amedeze pentru că au încălcat regulile de circulaţie, informează DNA într-un comunicat.

2 afișări

Potrivit unui comunicat de joi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din probele administrate în faza de urmărire penală a rezultat că, în perioada noiembrie-decembrie, Ion Ciobanu a cerut şi a primit în total 850 de lei de la ofiţeri de poliţie din Direcţia Generală Anticorupţie, din Ministerul Internelor şi Reformei Administratvie, ofiţeri care fuseseră autorizaţi de procuror ca investigatori cu identitate reală. În schimb, comisarul nu le-a dat acestora unele sancţiuni contravenţionale prevăzute de legea referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

În data de 3 decembrie, Ion Ciobanu - comisar în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Poliţiei Rutiere - a fost prins în flagrant, având asupra sa 500 de lei, bani primiţi de la doi dintre investigatorii autorizaţi, pentru a nu-i amenda pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

Pe 5 decembrie, la propunerea procurorilor anticorupţie, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile, luându-se măsura instituirii sechestrului asigurător asupra sumei de 350 de lei.

Procurorii au efectuat cercetărille cu sprijinul ofiţerilor de la Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Dosarul va fi soluţionat de Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici