CSM amână discutarea Raportului privind activitatea DNA

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, amânarea, pentru 8 octombrie, a discutării Raportului inspectorilor Consiliului privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

2 afișări
Imaginea articolului CSM amână discutarea Raportului privind activitatea DNA

CSM amână discutarea Raportului privind activitatea DNA

Decizia a fost luată după ce membrii Secţiei pentru procurori a CSM au deliberat asupra posibilităţii amânării discutării Raportului inspectorilor sau a continuării acesteia în cursul zilei de miercuri.

Secţia de procurori a decis ca inspectorii să detalieze pe fiecare procuror volumul de activitate, ce lucrări au fost soluţionate, câte au fost trimise în instanţă şi cu câţi inculpaţi.

De asemenea, membrii acesteia au cerut, de la secţiile judiciare şi de analiză şi studii, care a fost volumul de activitate ale acestora, detaliat.

Procurorul şef Daniel Morar a întrebat când vor fi trimise pentru observaţii aceste concluzii ale inspectorilor pentru a putea formula o apărare şi că, luni, 8 octombrie, avea programată o deplsaare, dar, în aceste condiţii o va amâna.

Pe de altă parte, Morar a sugerat că s-ar putea amâna discutarea respectivelor observaţii.

În prima fază a discuţiilor de miercuri, vicepreşedintele Consiliului, Dan Chiujdea, a arătat că observaţiile DNA asupra Raportului privind controlul de fond asupra activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie se referă şi la metodologia urmată de inspectori în cazul controlului şi la limitele pe care aceştia şi le-ar fi depăşit în anumite situaţii.

Atât procurorul general al României, Codruţa Kovesi, cât şi procurorul Liviu Dăscălescu au pledat pentru continuarea discuţiilor, întrucât amânarea ar face rău procurorilor din cadrul DNA, plus că toată lumea este în aşteptarea unei soluţii în acest caz, de mare importanţă.

Pe de altă parte, procurorul Graţiana Isac a spus că, pentru a nu fi controversat şi fără a provoca discuţii, Raportul ar trebui să fie clar.

Inspecţia Judiciară din cadrul CSM a lăsat membrilor Consiliului şi conducerii DNA aproximativ o lună timp să îşi redacteze observaţiile asupra Raportului privind controlul de fond asupra activităţii DNA - structura centrală, dispus de Secţia pentru procurori în şedinţa publică din 16 mai 2007.

CSM a anunţat că Raportul de control va avea caracter public ulterior pronunţării Secţiei pentru procurori a Consiliului pe conţinutul acestui material.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici