Curtea Internaţională de Justiţie face audieri în cazul acuzaţiilor de genocid aduse Israelului

Curtea Internaţională de Justiţie urmează să deschidă o audiere de două zile în procesul intentat de Africa de Sud, care acuză Israelul de genocid împotriva palestinienilor din Gaza, scrie CNN.

199 afișări
Imaginea articolului Curtea Internaţională de Justiţie face audieri în cazul acuzaţiilor de genocid aduse Israelului

Curtea Internaţională de Justiţie face audieri în cazul acuzaţiilor de genocid aduse Israelului

Într-un dosar de 84 de pagini depus la CIJ, Africa de Sud a susţinut că Israelul comite genocid prin uciderea palestinienilor din Gaza, provocând vătămări psihice şi corporale grave, evacuări forţate sau foamete generalizată.

De asemenea, Israelul este acuzat că nu a reuşit să oprească incitarea la genocid în declaraţiile publice ale oficialilor săi.

Potrivit BBC, Israelul a respins cu fermitate afirmaţiile Africii de Sud. „Nu, Africa de Sud, nu noi am venit să comitem genocidul, ci Hamas”, a afirmat premierul Benjamin Netanyahu.

De asemenea, armata israeliană spune că ia o serie de măsuri pentru a evita victimele civile.

ONU defineşte genocidul ca fiind un act „comis cu intenţia de a distruge, în totalitate sau parţial, un grup naţional, etnic, rasial sau religios”.

Curtea Internaţională de Justiţie, înfiinţată în 1945, este instanţa supremă a Naţiunilor Unite şi audiază cauzele intentate de statele care îi acuză pe alţii de încălcarea obligaţiilor care le revin în temeiul tratatelor ONU. Africa de Sud şi Israelul sunt semnatare ale Convenţiei privind genocidul din 1948.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
genocid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici