Departamentul de Control al Guvernului a sesizat DNA în cazul clipurilor publicitare ale ANT

Departamentul de Control al Guvernului (DCG) a sesizat DNA în cazul clipurilor publicitare contractate de fosta Autoritate Naţională pentru Turism, după ce a constatat deficienţe legate de derularea contractului şi recepţia materialelor produse, a declarat pentru MEDIAFAX şeful DCG, Emanoil Neguţ.

6 afișări

Acţiunea de control a fost declanşată după ce MEDIAFAX a anunţat, la începutul lunii iunie, că departamentul de promovare din cadrul fostei Autorităţi Naţionale pentru Turism (ANT), în prezent structură a ministerului, a contractat şi plătit cinci clipuri publicitare TV pentru promovare internaţională, în valoare de 1,3 milioane de euro.

Secretarul de stat în Ministerul Comerţului şi Turismului Lucia Morariu a declarat atunci pentru MEDIAFAX că a constatat cazuri de indisciplină şi fraudă cu banii statului în activitatea Departamentului Promovare al fostei Autorităţi pentru Turism, astfel că toate cele 15 posturi din departament vor fi scoase la concurs.

Secretarul de stat a spus că este hotărâtă să ceară Curţii de Conturi să efectueze un control asupra întregii activităţi de anul trecut a fostei Autorităţi Naţionale pentru Turism.

La rândul său, fostul preşedinte al ANT Livia Sima a acuzat-o pe Cristina Motorga, director în instituţie, că a aprobat în mod nejustificat plăţi de 1,5 milioane de euro pentru spoturile de promovare a României, deşi acestea nu au fost de calitate.

Raportul comisiei a fost finalizat la 5 decembrie şi a desemnat câştigător firma Smart Advertising, deşi aceasta a solicitat cel mai mare preţ, a spus Sima.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici